NaslovnicaVijestiSTIŽE NOVO KRILO: Liverpool sprema ponudu za igrača kojeg su pokušali dovesti...

STIŽE NOVO KRILO: Liverpool sprema ponudu za igrača kojeg su pokušali dovesti prije četiri godine!

Pred navijačima Liverpoola je vrlo uzbudljivo ljeto, s obzirom da su čelnici i trener njihovog kluba Jurgen Klopp jasno dali do znanja kako će pojačati tim pred narednu sezonu.

Liverpool dovodi Shaqirija

‘Redsi’ su prošlog tjedna potvrdili dolazak zvijezde Monaca i reprezentativca Brazila Fabinha, koji je stigao za oko 50 miliona eura. Pored toga, u klub će stići još jedan veznjak, a riječ je o Nabyju Keiti, čiji transfer je dogovoren već prošlog ljeta, i na Anfield stiže krajem ovog mjeseca za 60 miliona eura.

Međutim, u Liverpoolu ne namjeravaju stati na tome. Iako imaju jedan od najboljih napada u ligi, koji čini sjajan trojac Mohamed Salah, Sadio Mane i Roberto Firmino, čelnici kluba planiraju dovesti još jednog ofanzivnog igrača. Naime, svjesni su kako trenutne rezerve nisu dovoljne za borbu za titulu u Premier ligi, što se vidjelo i u finalu Lige prvaka, kada su ‘Redsi’ su bili skoro bezopasni u napadu nakon što je iz igre izašao Salah zbog povrede.

Sa dolaskom u klub se već nekoliko mjeseci povezuje kapiten Lyona i reprezentativac Francuske Nabil Fekir, ali klubovi po svemu sudeći neće uspjeti postići dogovor. Čelnici Lyona navodno nisu spremni pustiti Fekira sve do kraja Svjetskog prvenstva, te se nadaju kako će svojim nastupima u Rusiji privući pažnju i drugih velikana, kako bi mogli dobiti bolju ponudu za njega. Ipak, Liverpool je pronašao drugu, znatno jeftiniju opciju. Kako danas pišu engleske novine The Guardian, pokušat će dovesti zvijezdu Stoke Cityja Xherdana Shaqirija, koji ima otkupnu klauzulu od oko 12 miliona funti, nakon što je njegov tim ispao iz Premier lige protekle sezone.

On je i sam prije nekoliko dana priznao kako je uvjeren da će napustiti klub, te da bi volio ostati u Engleskoj, a za njega interes pokazuju i Everton i Roma. Zanimljivo je da je Liverpool pokušao dovesti švicarskog reprezentativca i 2014. godine, dok je još bio u Bayern Munchenu, ali do transfera nije došlo. 26-godišnjak je u intervjuu iz 2016. godine rekao: “Želio sam otići tog ljeta i imao sam ponude Liverpoola i Atletico Madrida. Brendan Rodgers me je zvao nekoliko puta prije Svjetskog prvenstva, ali mi Bayern nije dozvolio odlazak.”

Klub je napustio šest mjeseci kasnije, kada je otišao u Inter na posudbu do kraja te sezone 2014/15, da bi na kraju sezone stigao u Stoke City. Prije nekoliko dana u intervjuu za Sky Sports on je rekao: “Nije tajna da želim napustiti klub. Mislim da je Premier liga perfektna za mene. Volio bih ostati u Engleskoj, ali ne isključujem ništa. To je najbolja liga sa najboljim igračima.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!