NaslovnicaVijestiSuarez: On će biti jedan od najboljih nogometaša na svijetu!

Suarez: On će biti jedan od najboljih nogometaša na svijetu!

Golgeter Barcelone Luis Suarez, tvrdi kako će njegov suigrač Ousmane Dembele biti jedan od najboljih nogometaša na svijetu, ali rekao je kako mora još mnogo da uči.

Iako je svojim ponašanjem zadavao brige odgovornima u Barceloni, izgleda da se Ousmane Dembele konačno dozvao pameti.

“Mlad je. Mnogo ljudi mu je kazalo da će postati zvijezda i da će sve biti božanstveno. Ali, realnost je da on još mnogo treba da uči”, istakao je Suarez i dodao:

“On od mnogo igrača iz našeg tima može da uči o profesionalnosti. Niko ne mora Ousmanea da savjetuje kako treba sa loptom jer on to već zna. Ali druga stvar je kako se igrač ponaša i kako radi. Potrebna mu je rutina da bi se poboljšao. On je očigledno igrač koji je na samom početku karijere, ali mislim da će postati jedan od najboljih na svijetu. Nikada nisam igrao sa nekim ko je toliko brz”.

Urugvajac je prošle godine u novembru kritikovao Francuza rekavši: “Možda bi trebalo da se više fokusira i da u nekim segmentima bude odgovorniji”.

Kritike koje je tada dobijao nisu bile bez osnova, budući da je kasnio na trening, nije se zdravo hranio i previše je gledao TV i igrao igrice.

Suarez je istakao i to da bi svoju karijeru rado okončao u katalonskom klubu. “Otići ovdje u mirovinu bi bilo najbolje moguće“, zaključio je 32-godišnjak.

Urugvajac je u dosadašnjem toku sezone u 28 odigranih utakmica upisao 16 golova i osam asistencija, dok se Dembele na terenu našao 27 puta, pritom zabilježivši 13 golova i pet asistencija.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!