NaslovnicaVijestiSuarez 'okrenuo' Atletico, Bayern minimalno protiv Benfice

Suarez ‘okrenuo’ Atletico, Bayern minimalno protiv Benfice

Večeras su odigrana dva susreta četvrtine finala Lige prvaka. Riječ je o prvim susretima u ovoj fazi elitnog takmičenja. Barcelona savladala Atletico Madrid na svom Camp Nouu sa 2-1, dok je Bayern minimalno savladao Benficu na svojoj Allianz Areni.

Suarez

Uvodnih 20 minuta na utakmici između Barcelone i Atletica prošlo je bez previše uzbuđenja, a prvu veću šansu Atletico je pretvortio u gol. U 25. minuti utakmice Koke je sjajno uposlio Fernanda Torresa koji šalje loptu kroz noge Ter Stegena za vodstvo Barcelone od 1-0. Bio je to Torresov 11. gol u 17 utakmica protiv Barcelone u njegovoj karijeri.

Samo deset minuta kasnije, Torres je od junaka postao tragičar. Sudac Felix Brych mu je u 29. minuti pokazao žuti karton, a u 35. minuti i drugi žuti. Oba žuta kartona su u potpunosti opravdana. Na poluvrijeme otišlo smo rezultatom 0-1 za Atletico.

U drugom poluvremenu gledali smo potpuno drugačiju Barcelonu. Priliku za izjednačenje na početku prvog poluvremena imali su Messi i Neymar, koji je 50. minuti zatresao stativu golmana Atletica.

Izjednačenje Barceloni donosi Luis Suarez u 63. minuti kada je zaista uz pomoć sreće postigao gol na asistenciju Jordija Albe za 1-1. Alba je šutirao, a Suarez samo skrenuo loptu u gol Oblaka koji je ostao nepomičan.

Jedanaest minuta kasnije potpuni preokret. Nakon ubačaja Alvesa, Suarez sjajnim udarcem glavom postiže gol za konačnih 2-1. Barcelona je do kraja utakmice imala priliku i za treći gol, ali nisu uspjeli nijednu iskoristiti.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Fudbaleri Bayerna minimalno su savladali Benficu sa 1-0 u prvom četvrtfinalnom meču. Bolji početak meča Bavarci nisu mogli zamisliti. Već u 2. minuti Vidal na asistenciju Bernata pogađa za 1-0, i od tog trenutka svi su očekivali dosta golova.

Iako su domaćini konstantno napadali, nisu uspjeli postići više golova. U prvom poluvremenu najveće prilike za bavarski tim imali su Douglas Costa i Arturo Vidal. Costin udarac je odbranio Ederson, dok je Vidal šutirao glavom prek ogola.

Najveću priliku na meču Benfica je imala u 57. minuti kada je sjajan udarac Jonasa odbranio Neuer.

Ovaj rezultat nije loš ni po Bayern, a ni po portugalski tim. Bayern je stekao vodstvo u prvoj utakmici, dok je Benfica i dalje u igri.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!