NaslovnicaVijestiSuarez varao na testu talijanskog jezika, novinari objavili razgovor ispitivača

Suarez varao na testu talijanskog jezika, novinari objavili razgovor ispitivača

Nogometaš Barcelone našao se u centru skandala nakon što su novinari talijanske Gazzette dello Sport i La Repubblice objavili transkripte razgovora između ispitivača Luisa Suareza u talijanskoj Perugi.

Naime, Luis Suarez prošao je ispit iz talijanskog jezika na univerzitetu u Perugi uprkos tome što ne zna ni osnove tog jezika, što su talijanski novinari dokazali transkriptom razgovora njegovih ispitivača.

Urugvajski nogometaš je želio što prije dobiti talijansku putovnicu kako bi iz Barçe prešao u Juventus, ali uslov za dobijanje talijanske putovnice je znanje jezika. Suarez je oženjen talijanskom državljankom.

Novinari koji su čekali ispred zgrade univerziteta u Perugi primijetili su da je Suarez pismeni i usmeni dio prošao samo za sat vremena. Italijanski dnevni listovi Gazzetta dello Sport i La Repubblica objavili su transkripte prisluškivanih razgovora Suarezovih ispitivača.

“Mora proći, zarađuje 10 miliona eura godišnje… Ali šta ćemo kad ne može konjugovati glagole i deklinirati imenice te govori samo u infinitivu? Ukoliko ga novinari budu ispitivali, bit će potpuno izgubljen… Reci mi koliko bodova da mu upišem i toliko će dobiti… Ako ne prođe, gotovi smo. Podmetnut će nam bombu… Pripremili smo ga dobro, zapamtit će pitanja koja će biti na ispitu…”, govorili su, između ostalog, ispitivači o Suarezu.

Ipak, na kraju je Juve odustao od transfera jer procedura dobijanja talijanske putovnice traje pola godina, pa su angažirali Atleticovog Alvara Moratu koji je skoro stigao na lječničke preglede u Torino.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!