NaslovnicaVijestiSVE JE DOGOVORENO: U Manchester United stiže defanzivac za cifru od 45...

SVE JE DOGOVORENO: U Manchester United stiže defanzivac za cifru od 45 miliona eura!

Prema pisanju brojnih španjolskih medija, Manchester United je dogovorio sve detalje ugovora sa defanzivcem Barcelone Yerryjem Minom, te je samo preostalo da se čelnici klubova dogovore oko cijene transfera.

Mina odlazi u Manchester United

Prva želja Josea Mourinha ovog ljeta kada je u pitanju pozicija centralnog defanzivca bila je zvijezda Tottenham Hotspura Toby Alderweireld, ali su ‘Crveni vragovi’ odustali od njega jer Spursi traže preko 80 miliona eura za belgijskog reprezentativca.

[su_bet365_100bonus]

I dok još uvijek nisu prekinuti pregovori između Manchester Uniteda i Tottenhama oko transfera Alderweirelda, u klubu sa Old Trafforda su već pronašli i drugu opciju. Riječ je o mladom defanzivcu Barcelone Yerryju Mini, koji je prošlog mjeseca odigrao sjajno na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje je postigao tri gola.

Kako navode katalonske novine Mundo Deportivo, predstavnici Manchester Uniteda su postigli dogovor sa 23-godišnjakom, koji je pristao na petogodišnji ugovor. On bi trebao zarađivati oko osam miliona eura godišnje, odnosno oko 145,000 funti tjedno, što je daleko više od njegove trenutne plate na Camp Nouu. Ipak, transfer će zavisi od toga da li će klubovi uspjeti postići dogovor oko cijene transfera.

[su_bet365_koeficijenti]

Mina je u Barcelonu stigao u zimskom prelaznom roku, ali se nije uspio nametnuti treneru Ernestu Valverdeu svojim nastupima u drugom dijelu sezone, te španjolski stručnjak ne računa na njegove usluge u nadolazećoj sezoni. Kolumbijac je katalonski klub koštao oko 12 miliona eura kada je stigao iz Palemeirasa, a čelnici kluba sada za njega traže oko 45 miliona eura, što bi bio veliki profit.

On je priznao prošlog mjeseca kako mu ništa nije išlo ‘od noge’ otkako je stigao na Camp Nou: “Dogodilo se dosta loših stvari. Osjećao sam se tako loše da su mi Coutinho i Paulinho pokušavali vratiti samopouzdanje govoreći mi da će sve biti u redu. Shvatao sam da su u klubu spektakularni igrači na mojoj poziciji, ali samo sam želio dobiti minute da pokažem što znam i to se nije dogodilo. U par minuta koliko sam dobio odigrao sam loše. Osjećao sam kako ne mogu ništa uraditi kako treba, na primjer najobičniji pasovi na treninzima. Što se tiče moje budućnosti, ne znam gdje ću igrati, ali sam miran u vezi toga.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!