NaslovnicaVijestiSve je završeno: Arsenal ima novog trenera, plata 5 miliona funti po...

Sve je završeno: Arsenal ima novog trenera, plata 5 miliona funti po sezoni!

Duljina ugovora i plaća su dogovoreni. Arsenal je vrlo blizu imenovanju novog trenera. Sin vlasnika kluba, Josh Kroenke, posredovao je u pregovorima, doputovao je iz Amerike završio posao i sada je već na putu nazad.

Njemački reprezentativac odbio

U Arsenalu su učinili svoje. Postignut je dogovor s Mikel Arteta, prenosi Daily Mail. Direktor kluba Josh Kroenke, sin vlasnika kluba Stana Kroenkea, proveo je nekoliko dana u Londonu, gdje je prvo dogovorio odlazak bivšeg trenera Unaija Emerya, a sada i imenovanje novog trenera.

Transfer glasine: Ibrahimović ipak ide u Englesku, Leroy Sane zatražio transfer, United dovodi napadača za 76 miliona funti

Kroenke je, u međuvremenu, već otputovao natrag u Sjedinjene Države, a posljednje formalnosti prepustio je kolegama. Očekuje se da će Mikel Arteta uskoro biti imenovan kao novi trener Arsenala, a Pep Guardiola će tako izgubiti svoju “desnu ruku”.

Očekuje se da će potpisati ugovor na tri i pol godine, težak pet milijuna funti godišnje. Mikel Arteta je bivši nogometaš Arsenala i miljenik navijača. Kao kapiten predvodio je ovaj klub posljednje tri godine svoje karijere a ukupno je upisao 149 nastupa i postigao 16 golova.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!