NaslovnicaVijestiTalijanski ministar najavio produžavanje zabrane sportskih natjecanja

Talijanski ministar najavio produžavanje zabrane sportskih natjecanja

Talijanski ministar sporta najavio je produžavanja zabrane sportskih natjecanja u toj zemlji, koja se i dalje bori sa epidemijom koronavirusa ozbiljnih razmjera.

Ministar sporta Italije Vincenzo Spadafora izjavio je da bi zabrana sporta u toj zemlji trebalo da se produži bar do kraja travnja.

“Predložiću u ponedjeljak zabranu sportskih događaja na svim nivoima bar do kraja travnja. Takođe, tražiću da se pooštre mjere treninga. To je područje na kojem nismo intervenisali prije jer je postojala mogućnost održavanja Olimpijskih igara” rekao je Spadafora za list La Repubblica.

Trenutno potpuno stanje zabrane ističe u petak, ali će ono biti produženo zbog pandemije koronavirusa, u kojoj je Italija jedna od najteže pogođenih zemalja svijeta, odnosno država sa najviše preminulih (10.779).

Spadafora je takođe rekao da je “nerealno” da se nogometno prvenstvo Italije, Serie A, nastavi 3. svibnja. Neki klubovi poput Lazija i Napolija su željeli da ovog tjedna nastave sa treninzima.

Najmanje 15 igrača iz Serie A je testirano pozitivno na koronavirus. Ukupno je u Italiji skoro 100 hiljada zaraženih.

Italijanski ministar sporta je naveo da se nada da će svi rukovodioci koji su u sistemu Serie A “pokazati ozbiljnu želju za promjenom”.

“Veliki klubovi žive u balonu, iznad svojih mogućnosti, počevši od milionskih zarada igrača. Oni moraju da razumiju da više ništa neće biti kao prije pošto se završi ova kriza” kazao je Spadafora.

Nogometaši Juventusa na čelu sa Cristianom Ronaldom i trenerom Mauriziom Sarrijem su pristali da se odreknu 90 miliona eura u platama kako bi pomogli klubu tokom krize.

Spadafora je rekao da će se obezbijediti 400 miliona eura za oporavak amaterskih sportskih asocijacija.

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!