NaslovnicaVijestiTata Martino oduševljen fenomenalnim Messijem

Tata Martino oduševljen fenomenalnim Messijem

Gerardo ‘Tata’ Martino nije štedio riječi hvale na račun “fenomenalnog” Lionela Messija nakon kvalifikacijske pobjede protiv Čilea u Santiagu, rezultatom 1:2.

Tata Martino

Argentinci su izvojevali vrlo važnu pobjedu u južnoameričkim kvalifikacijama za narednu svjetsku smotru fudbala, pošto su u dosadašnja četiri kola imali samo pet bodova. Nakon ovog kola Argentina se popela na četvrto mjesto na tabeli, sa utakmicom više od Brazila koji ima bod manje, a plasman na SP obezbijediće četiri najbolje reprezentacije, dok će petoplasirana ekipa svoju ulaznicu tražiti u interkontinentalnom play-offu.

Kapiten ekipe, Messi, propustio je prve četiri utakmice u kvalifikacijama za SP 2018 u Rusiji, ali bio je ključni čovjek u povratku iz rezultatskog zaostatka i trijumfu nad Čileom, u isto vrijeme svojevrsnim revanšom za poraz u finalu na prošlogodišnjem Copa America, u kojem su Čileanci odnijeli pehar boljim izvođenjem penala.

Domaćina je u ranoj fazi u vođstvo doveo Gutierrez, da bi u nastavku poluvremena, Gauchosi za samo pet minuta preokrenuli rezultat golovima Di Marie i Mercada, na asistenciju Messija. To je bio i konačan rezultat, pošto su u nastavku mreže mirovale.

”Mesi je bio naprosto fantastičan u prvom poluvremenu”, rekao je Martino. ”Njegov doprionos bio je manji u drugom poluvremenu, pošto nije imao toliko loptu u nogama kao u prvom dijelu igre”.

“Čile je jedna od najboljih ekipa na svijetu, i zaista nam je bila neophodna pobjeda ovdje.”

“U svakom slučaju, bilo da se radi o porazu protiv Ekvadora ili pobjedi protiv Kolumbije, izostanak najboljeg igrača na svijetu je ogroman hendikep za nas. Uvijek igramo bolje kada je Messi tu.”

U narednoj rundi Argentinci će ugostiti Boliviju, dok će Čile gostovati u Venecueli.

28-godišnji Messi je skoro cijeli svoj život proveo u Barceloni, pritom je postigao nevjerovatne rezultate u dresu katalonskog tima, a za Argentinu je debitovao 2005, te sigurno važi za jednog od najboljih fudbalera u istoriji ovog sporta.

[su_williamhill_bet10get20_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!