NaslovnicaVijestiTevez progovorio u užasu koji su doživjeli igrači Boce

Tevez progovorio u užasu koji su doživjeli igrači Boce

Napadač Boca Juniorsa Carlos Tevez progovorio je o incidentu koji su doživjeli igrači Boce, kada je napadnut njihov autobus, dok su se vozili ka Monumentalu.

Veliki argentinski derbi u finalu Copa Libertadores između Rivera i Boce pomjeren je za nedjelju zbog divljanja navijača domaćeg tima, pa zatim ipak odgođen, iako su čelnici CONMEBOL i FIFA željeli da se ipak odigra u subotu.

“Nismo u stanju da igramo, ali nas tjeraju. Trojica ili četvorica igrača su povrijeđena. Samo želimo da obavijestimo naše porodice da smo u redu, jer ne možemo da komuniciramo. Imao sam iskustvo sa suzavcem dok sam igrao u inostranstvu.”

“A vidio sam i da su igrači Rivera rekli da na prethodnom derbiju kada je bilo incidenata nijedan od nogometaša Boce nije došao da provjeri kako su. Istina je da danas nijedan od nogometaša Rivera nije stigao kod nas u posjetu da vidi šta se dešava”, rekao je napadač Boce Carlos Tevez, dok još nije donijeta odluka o odlaganju za 24 sata.

U prvom meču na Bombonjeri bilo je 2:2, a pred revanš na Monumentalu grupa navijača domaćeg Rivera napala je autobus sa igračima Boce. Policija je bacila suzavac, a jednim dijelom dim je završio u autobusu.

Poslije ukazane liječničke pomoći tražilo se od gostiju da igraju, međutim oni su istrajali u svom zahtjevu da ne izlaze na teren, što su podržali i predstavnici domaćeg tima. Finale je trebalo da se odigra večeras od 21h, ali je utakmica i definitivno odgođena, a novi termin će biti naknadno saopšten.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!