NaslovnicaVijestiThibaut Curtois se vratio nakon teške povrede

Thibaut Curtois se vratio nakon teške povrede

Thibaut Courtois će se vratiti u prvi tim Chelseaja u subotnjoj utakmici protiv Bournemoutha, otkrio je trener “plavaca”, Jose Mourinho.

thibaut

Belgijski reprezentativac izbivao je sa terena zbog povrede koljena koju je zadobio igrajući za Belgiju početkom septembra. Međutim, 23-godišnjak se uspješno oporavio i spreman je za povratak na teren.

“Courtois će braniti”, izjavio je Mourinho na početku konferencije za novinare, te nastavio: “Thibaut je naš prvi izbog na golu, i svi znate koliko je bitan član tima. Jako bitno je to što se ponovo vratio.”

[su_bet365_watch_live_football_mali]

Diego Costa će također biti odabran za subotnju utakmicu, iako Mourinho nije otkrio da li će napadač utakmicu početi od prve minute ili sa klupe. Podsjetimo, Costa je prošlog vikenda utakmicu protiv Tottenhama presjedio na klupi, a u znak protesta je Portugalca gađao markerom krajem utakmice.

Incident je komentarisao i Mourinho: “Nema problema što se mene tiče. On uvijek igra, ali je tu utakmicu bio na klupi, što je prirodna stvar. Nema uopšte problema s njim. On je tip igrača koji uvijek daje sve od sebe, mora nastaviti tako.”

Zatim se osvrnuo i na predstojeću utakmicu: “Ukoliko izvučemo dobar rezultat sutra, to će biti četvrta utakmica u nizu bez poraza, a to nismo imali već dugo vremena. Ovaj mjesec može biti dobar, igramo četiri utakmice kod kuće, te dvije u gostima protiv timova sa vrha, Manchester Uniteda, te Leicestera.

Najnovije vijesti

Kylian Mbappe kupio vilu u Madridu od Sergija Ramosa za 18...

0
Kylian Mbappe, jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa, sve više se povezuje s Real Madridom. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, sve naznake upućuju...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!