NaslovnicaVijestiTransfer Haalanda pod velikim znakom pitanja zbog Mina Raiole!

Transfer Haalanda pod velikim znakom pitanja zbog Mina Raiole!

Transfer Haalanda goruća je tema na nogometnom tržištu u posljednje vrijeme, činilo se kako je Manchester United nadomak potpisa talentiranog norveškog golgetera, ali izgleda da su se stvari ipak iskomplikovale.

transfer Haalanda

Mladi nogometaš Salzburga Erling Braut Haaland nalazi se na meti brojnih europskih klubova, ali uprkos maloj otkupnoj klauzuli od 30 miliona eura, još nije dogovorio transfer u neki drugi klub jer njegov menadžer traži veliku platu za njega.

Italijanski Tuttosport piše da Haalandov agent Mino Raiola već danima pregovora između ostalog i sa Juventusom, ali da do dogovora još nije došlo jer je jedna stvar sporna, plata koju traži za svog klijenta.

Kontroverzni menadžer ne želi da pristane na platu za svog klijenta manju od osam miliona eura po sezoni, za šta čelni ljudi “Stare dame” ne žele ni da čuju. Sasvim razumljivo, u pitanju je 19-godišnji nogometaš koji dolazi iz austrijske lige, i ma koliko god bio talentiran u ovom trenutku, teško je očekivati da će mu bilo koji italijanski klub ponuditi toliko novca.

Najplaćeniji igrač Juventusa je Cristiano Ronaldo, koji zarađuje 31 milion eura po sezoni, dok svi ostali igrači imaju ispod 10 miliona eura po sezoni. Međutim, Manchester United je navodno spreman da Haalandu ponudi platu od oko 12 miliona eura po sezoni, te ostaje da se vidi da li će finansijski momenat biti presudan.

Najnovije vijesti

Deschampsov izbor za Europsko prvenstvo: Evo tko je na popisu francuske...

0
Didier Deschamps, francuski izbornik, otkrio je popis igrača za Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Iako izbornici mogu povesti 26 igrača, Deschamps je odabrao njih 25....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!