NaslovnicaVijestiTRANSFER ZVANIČNO ZAVRŠEN: Busquets napustio Barcelonu!

TRANSFER ZVANIČNO ZAVRŠEN: Busquets napustio Barcelonu!

Veznjak Barcelone Oriol Busquets se pridružio nizozemskom klubu Twenteu na posudbu do kraja sezone 2019/20.

TRANSFER ZVANIČNO ZAVRŠEN

20-godišnjak se probio kroz omladinske redove na Camp Nou prije nego što je 2017. godine prešao u seniorski sastav, ali od tada se uspio pojaviti u samo dvije utakmice prvog tima.

Ipak, Španjolac je prošle sezone istaknuo značajnu ulogu u Barceloni B u Segunda diviziji B, skupivši ukupno 30 nastupa, dok je jednom postigao gol.

Barcelona je u utorak na službenoj web stranici potvrdila da je Busquets završio transfer iz kluba, kako bi nastavio svoj razvoj na najvišoj mogućoj razini.

Izvještaj kaže da Twente nema mogućnost za trajno potpisivanje mladog igrača sljedeće godine, s tim da će njegov trenutni ugovor na Camp Nou biti otvoren do 2021. godine, što uključuje klauzulu o otkupu u iznosu od 200 milijuna eura.

Busquets igra na istoj poziciji kao i njegov imenjak Sergio, koji je učvrstio svoj status legende barcelone nakon više od desetljeća boravka na Nou Campu.

Španjolski prvaci očito vjeruju da Oriol može dostići te visine u narednim godinama, ako njihova procjena igrača bude dobra, ali do tada će morati igrati u Erediviziji.

Trenutno Barcelona ima toliko opcija u veznom redu da Busquets nema šanse da igra redovito, ali u Twenteu bi trebao imati dovoljno prostora za dobru minutažu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!