NaslovnicaVijestiTrnovit put Luke Jovića do uspjeha: Spavao u autu i igrao utakmice!

Trnovit put Luke Jovića do uspjeha: Spavao u autu i igrao utakmice!

Luka Jović novi je napadač Real Madrida! Dosadašnji napadač Eintrachta iz Frankfurta, produkt škole Crvene Zvezde, potpisao je za jedan od najvećih europskih klubova, koji je rekordnih 13 puta osvajao naslov prvaka Europe! Ipak, malo ko zna za trnovit put Luke Jovića, koji je morao da prođe dok je još igrao za mlađe kategorije…

Sam put do vrha nije bio posut cvijećem, a u srpskim medijima dobro je poznata priča o tome kako je Lukin otac, Milan Jović, svakodnevno vozio sina na treninge iz Bijeljine u Beograd, a jednom su njih dvojica čak i spavali u Volkswagenovom Passatu.

“Nije nam se isplatilo da idemo nazad kući, pa da se ponovo vraćamo. Luka je prvu utakmicu igrao kasno poslijepodne, dok je druga bila na rasporedu idućeg dana rano ujutro. Parkirali smo u blizini Marakane i spavali u njemu. Oborim zadnje sjedište, ponesem od kuće jastuk i ćebe i Luki napravim krevet. Palio sam ga često da se mali ne bi smrzao. Prilazili su nam portiri da vide šta se dešava, čak su nas gledali i ljudi koji čeprkaju po kontejnerima… Svi su se čudili. Da bi čovjek uspio u životu, mora da bude mnogo odricanja i mislim da sada počinje da se vraća ono što smo uložili. Pare su u ovom slučaju najmanje bitne, važnije je da si u pravom društvu.” kazao je Jović senior.

Još iz vremena dok je nosio dres Crvene Zvezde dobio je nadimak ‘srpski Falcao’, po slavnom kolumbijskom napadaču Radamelu Falcau.

“Bio je najbolji strijelac pionirske, kadetske i juniorske lige i zbog duge kose koju je imao dobio je nadimak Falcao, mada on mora još mnogo znoja prosuti da bi dostigao slavu slavnog Kolumbijca. Nazire se da bi jednog dana mogao da bude kao Falcao jer ima taj osjećaj za gol i može da ga postigne iz svih pozicija. Luka tek počinje da opravdava taj nadimak, mada Falcao u njegovim godinama nije napravio ono što on jeste. Pred Lukom je još dosta i samo daj bože zdravlja…” govorio je Milan Jović prije nekih pola godine, dok je njegov sin još igrao za Eintracht.

Dok je trener Crvene Zvezde bio Miodrag Božović ‘Grof’, Luka Jović je priliku dobijao ‘na kašičicu’, a prednost su imali iskusniji napadači.

“Uvijek ću da pomenem Grofa Božovića, u svakoj priči. Doživjeli smo, moje dijete i ja, mnogo neprijatnosti od njega. Prozivao ga je po novinama, nazivao debeljkom, pekarom… A Luka sada ima tri kilograma više nego što je imao onda u Zvezdi i na to mu Nijemci kažu da nabaci još dva. Eto kakav je Božović bio stručnjak. Pričama da je Luka nedisciplinovan navlačio je gnijev navijača na dijete od 16 godina. Rekao sam mu tada u oči ‘videćemo gdje će Luka igrati, a gdje ćete vi biti trener’ – ispričao je Milan Jović svojevremeno za njemačke medije.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!