NaslovnicaVijestiU čast Davidea Astorija: Sjajan gest Fiorentine!

U čast Davidea Astorija: Sjajan gest Fiorentine!

Davide Astori tragično je preminuo u 32. godini života, a sjajan gest Fiorentine je dokaz da bivši kapetan nikad neće biti zaboravljen, te da će njegovo ime zauvijek biti urezano u povijest kluba.

Nogometni klub Fiorentina je saopštio da će u sjećanje na tragično preminulog kapitena Davidea Astorija, promeniti naziv svog trening centra, koji će od sada nositi ime ovog pokojnog igrača.

Davide Astori je iznenada preminuo u snu 4. marta u svojoj 32. godini zbog srčanog zastoja, u svojoj sobi hotela Timorett u Udinama. Iza sebe je ostavio djevojku Francescu Fioretti i kćerku Nicole, koja ima dvije godine.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Astori je karijeru počeo Milanu u kojem je proveo sedam godina. ali nakon što je prošao mlađe kategorije, nije upisao niti jedan nastup za prvi tim rossonera, te 2008. godine prelazi u Cagliari za 5 miliona eura.

Prije četiri godine kratko je igrao u Romi, a 2015. godine stigao je u Fiorentinu, najprije na posudbu, a 2016. je Viola otkupila njegov ugovor. Astori je 14 puta igrao za reprezentaciju Italije.

[su_no1forfootball]

Kapetan Viole je sahranjen uz velike počasti cijele Firence, a da sećanje na njega neće izblijediti potvrdio je i predsednik Fiorentine Mario Cogningni.

“Trening centar se neće više zvati Campini, već Sportski centar Davide Astori. Tu je bio njegov dom, mesto gde je često dolazio, ponekad i sa porodicom. Ovo je samo jedna od prvih inicijativa da zapamtimo jednu takvu posebnu osobu”, rekao je Cogningni za italijanske medije u nedelju.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!