NaslovnicaVijestiU Italiji testirano revolucionarno pravilo ofsajda, 10 posto više postignutih golova

U Italiji testirano revolucionarno pravilo ofsajda, 10 posto više postignutih golova

Novo ofsajd pravilo koje je testirala FIFA u proteklom razdoblju utjecalo je na povećanje broja golova za gotovo 10 posto.

Prije nekoliko mjeseci, voditelj nogometnog razvoja FIFA-e Arsene Wenger predložio je testiranje potencijalno novog pravila ofsajda, što je bilo i učinjeno u talijanskoj omladinskoj ligi tijekom travnja i svibnja.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Pravilo je da napadač neće biti u ofsajdu sve dok mu je bilo koji dio tijela kojim može igrati loptom u liniji s braničem protivničke obrambene momčadi. Prema tom pravilu, igrač bi bio u ofsajdu samo ako između njega i braniča postoji vizualno odvojen prostor.

Prema prvim rezultatima, u talijanskoj Primaveri U-18 zabilježen je rast od 9,8 posto golova po utakmici.

U prva 23 kola, prema uobičajenim pravilima ofsajda, u 177 utakmica postignuto je 632 gola (3,57 gola po utakmici), a po novim pravilima u 63 susreta viđeno je 247 golova (3,92 gola po utakmici).

U prosjeku je u tri utakmice viđen jedan gol više nego prije, pa se napadačima svidjelo ovo novo pravilo, dok braniči nisu istog mišljenja.

Najnovije vijesti

Nenad Bjelica dobio otkaz u Union Berlinu

0
NENAD BJELICA je danas dobio otkaz u Union Berlinu, kako je objavio njemački prvoligaš na svojim službenim stranicama. Hrvatski stručnjak je smijenjen zbog niza...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!