NaslovnicaVijestiU ovoj zemlji igrač utakmice dobija - 5GB mobilnog interneta!

U ovoj zemlji igrač utakmice dobija – 5GB mobilnog interneta!

Zaboravite šampanjac i slične nagrade, u ovoj zemlji igrač utakmice dobija 5GB mobilnog interneta! Da, dobro ste pročitali…

Nogometaš južnoafričkog Mamelodi Sundownsa, Hlompho Kekana dobio je kao nagradu 5GB mobilnog interneta, pošto je proglašen igračem utakmice u tamošnjem elitnom nogometnom rangu.

I nije baš nagrada kojom ćete se jednog dana hvaliti u pričama unucima, ali je zapravo vrijedan posjed u Južnoj Africi, pošto su mrežne usluge poprilično skupe i nestalne.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Naravno, ovo je naišlo na odjek na društvenim mrežama, prije svega na Twitteru, čiji su korisnici otkrili druge neobične nagrade u afričkom nogometu – i to još “egzotičnije” od mobilnog interneta.

U Zimbabveu, igrač utakmice osvojio je paket od 24 limenki piva! Nagrada koja bi svakako bila istinska premija u ovdašnjim nižim ligama, mora se priznati.

Međutim, u Gani su otišli korak dalje, te kao nagradu za igrača utakmice daju sportske papuče! Pomalo bizarno, istini za volju…

Kao vrhunac svega, u Botswani igraču mjeseca daju korpu punu kućnih potrepština i namirnica. Možda komično za naše uslove, no s obzirom na izratito siromaštvo u ovoj afričkoj zemlji, ovo ne treba nimalo da čudi.

Pošto je mnogim afričkim nogometašima san da dođu igrati u Europu, šta može biti korisnije od mobilnog interneta kada želite nazvati svog agenta?

Šalu na stranu, nogomet u Africi odslikava stanje i siromaštvo u tamošnjem društvu, te je mnogima jedini izlaz iz te bijede i način da prehrane mnogobrojne obitelji odlazak u neku od europskih liga.

Ko zna, možda jednog dana neko od junaka ovog teksta postane “novi” Drogba, Eto’o, Essien…


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!