NaslovnicaVijestiU Realu već našli zamjenu za Beniteza, stiže na ljeto

U Realu već našli zamjenu za Beniteza, stiže na ljeto

Predsjednik Real Madrida, Florentino Perez, izgubio je povjerenje u Rafaela Beniteza, te ga već planira zamijeniti na kraju sezone, prenose engleski i španjolski mediji.

benitez

Kako navodi Sun, zamijeniće ga Jose Mourinho, koji ima sve više i više problema u svom trenutnom klubu, Chelseaju. Perez još uvijek vjeruje da je Mourinho najbolji trener na svijetu, iako je Portugalac napustio Santiago Bernabeu 2013. godine nakon sezone bez osvojenog trofeja.

U tri godine koliko je proveo u “kraljevskom klubu”, Jose Mourinho je imao nekoliko svađa sa igračima, ali je, uprkos tome, i dalje održao dobar odnos sa predsjednikom kluba.

To je jedan od razloga zbog kojeg “Los Blancosi” žele iskoristit priliku i dovesti svog bivšeg trenera, kojem prijeti otkaz u Chelseaju. “Plavci” su 14. na tabeli u Premier ligi sa samo 15 osvojenih bodova iz 15 odigranih utakmica. Zadnji poraz od Bournemoutha kod kuće (0-1) bio je ukupno njihov osmi ove sezone, a neki su vjerovali da bi Jose već danas bio bez posla da je Chelsea kojim slučajem poražen od Porta u Ligi prvaka.

Pobjeda od 2-0 je Portugalcu dala još malo vremena, ali već nova prijetnja mu stiže u ponedjeljak, kada tim iz zapadnog Londona putuje na megdan trenutnom lideru, Leicester Cityju. Međutim, unatoč svim problemima sa kojima je suočen, Mourinho je i dalje zadržao reputaciju jednog od najboljih trenera na svijetu, barem u Španjolskoj, gdje je i Valencia također zainteresovana za njegove usluge.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=3 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!