Naslovnica Vijesti UEFA ima dvije opcije za završetak nogometne sezone

UEFA ima dvije opcije za završetak nogometne sezone

Krovna europska nogometna organizacija UEFA odgodila je Euro za 2021. godinu, kao i finala klupskih natjecanja (Liga prvaka i Liga Europe), a krajnji rok za završetak nacionalnih prvenstava je pomjeren do 30. lipnja.

Pandemija koronavirusa paralizirala je sva sportska natjecanja u Europi (zanimljivo je da se još uvijek igra u Bjelorusiji, i to uz prisustvo publike), a neizvjesno je kada bi mogla biti nastavljena, jer vrhunac epidemije se tek očekuje u narednom periodu.

Klubovi su raspustili igrače, koji se sada nalaze u kućnoj izolaciji, a formu donekle održavaju tek u kućnim uvjetima, a jasno je da bi u slučaju nastavka prvenstava bio neophodan barem kraći pripremni period, kako bi se vratili u neophodnu formu.

Italijanski portal Calcio e Finanza iznio je dvije moguće opcije, koje navodno razmatra UEFA, a prva je da se najprije završe domaća prvenstva, a potom i nokaut faza Lige prvaka i Lige Europe, a druga je da se prvenstva i europska natjecanja igraju istovremeno, kako bi se odigrao veliki broj utakmica u kratkom vremenskom periodu.

Sada se kao rok za završetak sezona spominje čak i 30. kolovoz, što je inače razdoblje u kojem se već uveliko igra nova sezona (u ‘normalnim’ uvjetima) u većini europskih liga, ali to bi za sobom povuklo mnogo promjena. Pošto igračima ugovori ističu 1. srpnja, isti bi morali biti produženi do kraja sezone, a prijelazni rok bi bio aktuelan tokom ljeta, ili eventualno od rujna pa čak do siječnja, a u tom slučaju ne bi bilo zimskog prijelaznog roka 2021.

Spominje se i mogućnost poništavanja sezone, što je u ovom trenutku vjerovatno i najmanje realna opcija, kao i da se prvenstva zaključe po učinku u trenutku prekida, ali i u tom slučaju bi bilo mnogo nezadovoljnih.

Tu je i mogućnost svojevrsnog play-offa za prvaka, europska natjecanja i opstanak, ukoliko ne bude dovoljno vremena za završetak, mada je i ta opcija zasad u magli, a u UEFA-i se nadaju će lige ipak uspjeti da se okončaju na regularan način.

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

100€ BONUSA
NIŠTA
365€ POKER BONUSA
NIŠTA
100€ CASINO BONUSA
NIŠTA
BONUS KREDITI DOBRODOŠLICE
NIŠTA
Možda je baš danas tvoj sretan dan!
Zaigraj i osvoji bonus dobrodošlice!

Pravila igre:

  • Jedna igra po osobi dnevno
  • Varalice će biti diskvalificirani
  • Gamble responsibly, T&C Apply, 18+