NaslovnicaVijestiUEFA ima dvije opcije za završetak nogometne sezone

UEFA ima dvije opcije za završetak nogometne sezone

Krovna europska nogometna organizacija UEFA odgodila je Euro za 2021. godinu, kao i finala klupskih natjecanja (Liga prvaka i Liga Europe), a krajnji rok za završetak nacionalnih prvenstava je pomjeren do 30. lipnja.

Pandemija koronavirusa paralizirala je sva sportska natjecanja u Europi (zanimljivo je da se još uvijek igra u Bjelorusiji, i to uz prisustvo publike), a neizvjesno je kada bi mogla biti nastavljena, jer vrhunac epidemije se tek očekuje u narednom periodu.

Klubovi su raspustili igrače, koji se sada nalaze u kućnoj izolaciji, a formu donekle održavaju tek u kućnim uvjetima, a jasno je da bi u slučaju nastavka prvenstava bio neophodan barem kraći pripremni period, kako bi se vratili u neophodnu formu.

Italijanski portal Calcio e Finanza iznio je dvije moguće opcije, koje navodno razmatra UEFA, a prva je da se najprije završe domaća prvenstva, a potom i nokaut faza Lige prvaka i Lige Europe, a druga je da se prvenstva i europska natjecanja igraju istovremeno, kako bi se odigrao veliki broj utakmica u kratkom vremenskom periodu.

Sada se kao rok za završetak sezona spominje čak i 30. kolovoz, što je inače razdoblje u kojem se već uveliko igra nova sezona (u ‘normalnim’ uvjetima) u većini europskih liga, ali to bi za sobom povuklo mnogo promjena. Pošto igračima ugovori ističu 1. srpnja, isti bi morali biti produženi do kraja sezone, a prijelazni rok bi bio aktuelan tokom ljeta, ili eventualno od rujna pa čak do siječnja, a u tom slučaju ne bi bilo zimskog prijelaznog roka 2021.

Spominje se i mogućnost poništavanja sezone, što je u ovom trenutku vjerovatno i najmanje realna opcija, kao i da se prvenstva zaključe po učinku u trenutku prekida, ali i u tom slučaju bi bilo mnogo nezadovoljnih.

Tu je i mogućnost svojevrsnog play-offa za prvaka, europska natjecanja i opstanak, ukoliko ne bude dovoljno vremena za završetak, mada je i ta opcija zasad u magli, a u UEFA-i se nadaju će lige ipak uspjeti da se okončaju na regularan način.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!