NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: UEFA pokreće novo klupsko europsko natjecanje!

SLUŽBENO: UEFA pokreće novo klupsko europsko natjecanje!

Stigla je i službena potvrda iz europske nogometne federacije – UEFA pokreće novo klupsko europsko natjecanje, (radnog) naziva Liga Europe 2!

Europska nogometna unija (UEFA) i službeno je potvrdila da će od 2021. startovati novo, treće, klupsko natjecanje pod (zasad radnim) nazivom Liga Europe 2. U ovom natjecanju će učestvovati 32 ekipe koje će biti podijeljene u četiri grupe sa po osam timova, dok će se u nokaut fazu plasirati po dvije najbolje ekipe iz svake grupe.

Međutim, kao što trećeplasirana ekipe iz Lige prvaka učestvuje u šesnaestini finala Lige Europe, sličan scenario je predviđen i za novo natjecanje. Prije osmine finala uvedena je još jedna eliminaciona faza u kojoj će drugoplasirane ekipe iz Lige Europe 2 igrati protiv trećeplasiranih timova iz Lige Europe 1.

Osvajač Lige Europe 2 stiče pravo da se takmiči u Ligi Europe 1 u sezoni po osvajanju trofeja. Novo natjecanje će omogućiti da klubovi iz najmanje 34 zemlje budu zastupljeni u grupnoj fazi, dok je do sada najmanji garantovani broj zemalja bio 26. Predviđeno je da se finale ovog novog natjecanja igra srijedom, finale Lige Europe 1 četvrtkom, dok će se utakmica za trofej Lige prvaka igrati kao i do sada subotom.

“Biće ovo prilika da više klubova odigra veći broj utakmica, kao i da veči broj zemalja članica UEFA bude zastupljen u grupnoj fazi. Uslišili smo želje velikog broja klubova, koji su htjeli učestalije nastupe u europskim natjecanjima – rekao je predsjednik UEFA, Aleksander Čeferin.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!