NaslovnicaVijestiUpoznajte sljedeću zvijezdu u Atleticovom ciklusu vrhunskih napadača

Upoznajte sljedeću zvijezdu u Atleticovom ciklusu vrhunskih napadača

Većini je poznata priča o Atleticovoj tradiciji dovođenja vrhunskih napadača, koji su na kraju ipak odlazili iz kluba za enormne svote novca.

borja baston

Od Fernanda Torresa do Sergija Aguera, a zatim od Diega Forlana do Radamela Falcaa, te na kraju Diega Coste. Iza madridskog kluba je desetljeće u kojem su uživali u golovima svih ovih majstora. Ne samo da su navijači Atletica imali priliku vidjeti kako neki od najvećih napadača svih vremena prolaze kroz njihov klub, već su svi oni, s izuzetkom Aguera i Torresa, nedvojbeno vrhunac svoje karijere dostigli baš u timu sa Vicente Calderona.

Trenutno su “jorgandžije” u potrazi za sljedećim napadačem te vrste. Dok Antoine Griezmann brojkama iz utakmice u utakmicu pokazuje da se može mjeriti sa gore navedenim imenima, njegova prirodna pozicija nije vrh napada. Tri napadača koja Atletico trenutno posjeduje su Luciano Vietto, Jackson Martinez i Fernando Torres. Luciano Vietto i Jackson Martinez nisu baš očarali ove sezone nakon što su u klub stigli prošlog ljeta, dok Fernando Torres nije ni blizu onog nivoa od prije deset godina.

Međutim, kako stvari stoje, navijači Atletica ne bi trebali brinuti. Njihova nova devetka već igra u španjolskoj ligi, a čak će i posjetiti Vicente Calderon stadion sljedećeg mjeseca. Njegovo ime je Borja Gonzalez Tomas, poznatiji kao Borja Baston, koji ove sezone ima bolju statistiku od gore navedenog trojca Atletico Madrida. Napadač, koji je trenutno na posudbi u Eibaru, postao je najbolji strijelac tog malog baskijskog kluba u La ligi.

[su_bet_at_home_1]

Taj rekord možda i nije toliko impresivan s obzirom da je ovo tek druga sezona u kojoj se Eibar takmiči u najvišem španjolskom rangu, ali činjenica da je Baston u timu takvog kvaliteta postigao već 14 golova u ligi ove sezone, te pritom još jedan u kupu, je za svaku pohvalu. Nakon jučerašnja dva postignuta gola protiv Athletic Bilbaa, Gaston je trenutno najbolje rangirani španjolac na listi strijelaca u La ligi, te se ukupno nalazi na petoj poziciji.

borja baston

Ne samo da je mladi Španjolac postigao veliki broj golova, već ih je postizao na različite načine. Pored Ronalda, Balea i Griezmanna, Baston je jedini igrač među top 10 najboljih strijelaca u ligi koji je postizao golove desnom nogom, lijevom nogom, glavom, iz kaznenog prostora, te izvan kaznenog prostora.

Sve to je učinio igrajući u timu koji vrijedi samo 300,000 eura, a od sljedeće sezone bi već mogao zaigrati za prvi tim Atletico Madrida, pogotovo ako njegov junak iz djetinjstva Fernando Torres, te Jackson Martinez napuste klub na kraju sezone, ako je vjerovati glasinama koje kruže. Kriza kod Atleticovih igrača je velika, a mnogi mediji već prenose vijesti da Diego Simeone razmatra opciju da vrati Gastona sa posudbe već do kraja ovog mjeseca.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!