NaslovnicaVijestiUsain Bolt potpisao ugovor sa nogometnim klubom!

Usain Bolt potpisao ugovor sa nogometnim klubom!

Jedan od najboljih atletičara svih vremena Usain Bolt potpisao ugovor sa nogometnim klubom!

Legendarni atletičar sa Jamajke Usain Bolt saopštio je u nedjelju da je potpisao ugovor sa jednim nogometnim klubom, ali da će to objelodaniti tek za dva dana.

Bolt se posle dugogodišnje karijere oprostio od atletike prošle sezone na Svjetskom prvenstvu u Londonu. Jamajčanin je i ranije pokazivao interesovanje prema nogometu, a često je isticao i da je navijač Manchester Uniteda.

[su_no1forfootball]

Najbrži čovjek na svijetu je nedavno izjavio da će se u ožujku pojaviti u Borussiji iz Dortmunda na probi, a poručio je i Davidu Beckhamu da je raspoložen da dođe u njegovu MLS franšizu u Miamiju.

Sada je iznio i novu informaciju u vezi sa svojom nogometnom karijerom.

Transfer glasine: Pogba napušta United, Bayern kupuje nogometaša Reala, Malcom se seli u Bundesligu

Što je Frank Lampard rekao za Manchester United kada su prodali Cristiana Ronalda Real Madridu 2009. godine?

“Potpisao sam ugovor sa nogometnim timom. Saznajte u utorak sa kojim”, rekao je Bolt na Twitteru.

Usain Bolt je svjetski rekorder na 100 i 200 metara, a u njegovoj riznici se nalazi osam zlatnih medalja sa Olimpijskih igara, 11 zlatnih, dve srebrne i jedna brončana medelja sa svjetskih prvenstava.

Bolt trenutno drži svjetski rekord na 100 metara, koji iznosi 9,58 sekundi, i na 200 metara, koji iznosi 19,19 sekunda. Bolt je prvi sportaš koji je na istim Olimpijskim igrama oborio oba svjetska rekorda na kratkim stazama i prvi nakon Carla Lewisa 1984, koji je na istim Olimpijskim igrama osvojio zlato u utrkama na 100 i 200 metara.

Također je jedini koji je na trima uzastopnim Olimpijskim igrama osvojio zlatne medalje na 100 i 200 m i u štafeti 4 × 100 m iako mu je naknadno oduzeto štafetno zlato iz 2008 (kao i svjetski rekord postavljen u toj utrci) zbog diskvalifikacije štafetnog kolege Neste Cartera, čiji je uzorak bio pozitivan na ponovljenom doping-testu devet godina kasnije. Bolt je i atletičar s najviše zlatnih medalja sa svjetskih prvenstava u povijesti.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Nikome nije jasna odluka Bavaraca. Vincent Kompany preuzima Bayern!

0
Nakon duge potrage, Bayern Munchen konačno je stavio točku na izbor novog trenera, s belgijskim stručnjakom Vincentom Kompanyjem kao glavnim kandidatom. Ova odluka donosi...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!