NaslovnicaVijestiUSKORO I SLUŽBENA POTVRDA: Napadač potpisuje za Chelsea, agent stigao u London...

USKORO I SLUŽBENA POTVRDA: Napadač potpisuje za Chelsea, agent stigao u London na pregovore!

Kako danas pišu brojni talijanski i engleski mediji, transfer napadača i jedne od najvećih zvijezda AC Milana Gonzala Higuaina u redove Chelsea mogao bi uskoro biti i službeno potvrđen.

Higuain uskoro potpisuje za Chelsea

Argentinski reprezentativac, koji je trenutno na posudbi na San Siru iz velikog rivala Juventusa, navodno na sve načine pokušava isforsirati odlazak, te je isfrustriran zbog toga što sportski direktor kluba Leonardo Araujo nije spreman započeti pregovore sa ‘Plavcima’.

Ipak, kako pišu novine Gazzetta dello Sport, njegov brat i agent je danas stigao u London kako bi pregovarao sa čelnicima Chelseaja i ubrzao mogući dolazak 31-godišnjaka na Stamford Bridge. S druge strane, novine Corriere dello Sport su objavile informaciju kako će Gonzalova posudba u Milan uskoro biti prekinuta, nakon čega će Chelsea direktno pregovarati samo sa Juventusom.

U slučaju da zaista dođe do transfera, on će se u zapadnom Londonu pridružiti svom bivšem treneru Mauriziju Sarriju, pod čijim vodstvom je briljirao u dresu Napolija prije nekoliko sezona. Talijanski stručnjak je u potpunosti izgubio povjerenje u Alvara Moratu, koji je u ljeto 2017. godine stigao u Chelsea za čak 66 miliona eura iz Real Madrida. Španjolac će po svemu sudeći napustiti klub do kraja zimskog prelaznog roka, a The Independent izvještava kako za njega ponude spremaju Sevilla i Atletico Madrid.

‘Plavci’ su se također u proteklih tjedan dana povezivali sa dovođenjem i napadača Bournemoutha Calluma Wilsona, kao i napadača Paris Saint-Germaina Edinsona Cavanija, ali dolazak Higuaina ponovo je najizglednija opcija. Nakon što je prošle sezone u dresu ‘Stare dame’ na ukupno 50 nastupa postigao 23 gola i podijelio osam asistencija, ove sezone u dresu Milana ima učinak od osam postignutih golova i tri asistencije na 20 nastupa u svim takmičenjima.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!