NaslovnicaVijestiValverde o Dembeleu: "Očekujemo mnogo od njega"

Valverde o Dembeleu: “Očekujemo mnogo od njega”

Trener Barcelone Ernesto Valverde govorio je o Ousmaneu Dembeleu nakon pobjede Barcelone nad Celtom (2:0), u kojoj je francuski napadač postigao pogodak.

Trener Barcelone, Ernesto Valverde, ističe da njegov tim ima još prostora za napredak uprkos pobjedi nad Celtom 2:0.

Strijelci su bili Ousmane Dembele i Lionel Messi, a Katalonci su poslije 17 kola prvi na tabeli Primeresa 37 bodova, tri više od drugoplasiranog Atletica.

“Cilj je bio da godinu završimo kao lideri na tabeli sa istom prednosti koju smo imali prije ovog kola, tako da smo sretni. Ono što me najviše zadovoljava jeste dominacija u prvom poluvremenu i to što smo stvorili mnogo šansi. Najlakši način da pobjediš jeste da ne primiš gol, ali naš cilj je da budemo opasni sve vrijeme“, rekao je trener Barcelone.

Dembele je postigao deseti gol ove sezone.

“On je nogometaš koji daje golove, igra, radi. Očekujemo mnogo od njega i nadamo se da će nastaviti da donosi ispravne odluke“, kazao je Valverde.

Za kraj, trener Barcelone potvrdio je da će igrači dobiti jednu nedjelju slobodno pijre povratka treninzima 30. decembra.

Takmičenje u La Ligi Katalonci nastavljaju utakmicom sa Getafeom u gostima 6. januara.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!