NaslovnicaVijestiValverde priznao: Messi je odbio da me posluša, i onda...

Valverde priznao: Messi je odbio da me posluša, i onda…

Barcelona je slavila u gradskom derbiju protiv Espanyola (2:0) u utakmici u kojoj je u glavnoj ulozi bio dvostruki strijelac Lionel Messi, a trener Blaugrane Ernesto Valverde priznao je da Argentinac nije htio da ga posluša, ali je ipak postigao gol.

Valverde priznao

Trener Barcelone Ernesto Valverde bio je zadovoljan trijumfom svog tima nad Espanyolom u gradskom derbiju, uprkos ‘neposlušnom’ Lionelu Messiju.

Prvak Španjolske je slavio na svom terenu rezultatom 2:0, a oba gola postigao je Argentinac, pošto su prethodno dva tima bila izjednačena.

“Čini mi se da uvijek postoji nervoza kada Messi treba da izvede slobodan udarac. Timovi pokušavaju da iskoriste svoja oružja, pa često postavljaju igrače iza živog zida. Za nas je dobro ako ovako nastavi. Ali, nisam imao ideju šta je Messi htio da uradi, volio bih da kažem da je sve bilo kako treba, ali on odlučuje, ignorisao me je i postigao gol”, rekao je Valverde.

Katalonski klub trenutno ima 69 bodova na vrhu tabele, 10 više od madridskog Atletika. Iako njegov tim ima veliku prednost, Valverde se ne zanosi i najavljuje neke promjene.

“Imamo deset dana do Lige prvaka, ne želim da opteretim igrače, potrebno nam je da budu spremni, pa ćemo imati neke promjene, ali to ne znači da nećemo ići na pobjedu protiv Villareala i Atletica”, naglašava Valverde.

Najnovije vijesti

Marco Reus napušta Borussiju Dortmund nakon 12 godina

0
Nakon 12 godina vjernosti, Marco Reus (34) odlučio je napustiti Borussiju Dortmund. Legendarni njemački ofenzivac neće produžiti ugovor s klubom te će od 1....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!