NaslovnicaVijestiHoće li Van Dijk biti spreman za Euro? Evo šta kaže izbornik...

Hoće li Van Dijk biti spreman za Euro? Evo šta kaže izbornik Nizozemske

Virgil van Dijk je prije tri i po mjeseca doživio tešku ozljedu ligamenata koljena, a prema svim prognozama, za stopera Redsa definitivno je završena sezona, međutim, izbornik Nizozemske je optimista po pitanju njegovog nastupa na Euru.

Iako je prije samo dva dana Jurgen Klopp izjavio da se Virgil van Dijk neće vratiti na teren osim ako se ne dogodi neko čudo, Frank de Boer se nada da će moći da računa na njega na Euru.

Sam Van Dijk se oporavlja i trenira u Dubaiju i nada se da će biti spreman za bar nekoliko utakmica na kraju sezone u Premier ligi.

Analiza izbornika Nizozemske Franka de Boera sličnija je procjeni Jurgena Kloppa. De Boer smatra da će defanzivac biti u ozbiljnoj trci sa vremenom.

“Što se tiče Virgila biće veoma nategnuto. On radi sa mnogo energije na svom oporavku. Kada samo vidim šta radi… U moje vrijeme bilo bi mu dozvoljeno samo da vježba nogu u bazenu”, rekao je De Boer za De Telegraaf.

“Ako ne bude problema i ako njegov oporavak bude tekao nešto brže nego što se očekuje, vjerujem da će biti spreman za Europsko prvenstvo i naš prvi susret sa Ukrajinom 13. lipnja. On je za nas veoma važan“, dodao je izbornik Nizozemske.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!