NaslovnicaVijestiVeć poznato 20 timova koji će igrati u grupnoj fazi Lige prvaka

Već poznato 20 timova koji će igrati u grupnoj fazi Lige prvaka

Prema propozicijama za Ligu prvaka u sezoni 2016/17 od 32 mjesta u grupnoj fazi čak 22 već su kaparisana. Po završetku nacionalnih šampionata u ligama velike petorke, ali i onih prvenstava koje su u vrhu UEFA nacionalne liste, sve je manje dilema oko toga tko će igrati u Ligi prvaka.

20 timova

Unaprijed je poznato da će 22 momčadi imati izravno mjesto u grupnoj fazi, dok će još deset doći kroz kvalifikacije, po pet iz staze prvaka, isto toliko iz staze pratilaca.

Tri najjača šampionata imaju po tri predstavnika u grupnoj fazi. Španjolsku će predstavljati Barcelona, Real Madrid i Atletico Madrid, Englesku Leicester, Arsenal i Tottenham, a Njemačku Bayern Munchen, Dortmund i Leverkusen.

Po dva izravna mjesta u grupi Lige prvaka imaju Italija (Juventus i Napoli), Portugal (Benfica i Sporting) i Francuska (PSG i Lyon).

Najmanje jednog predstavnika u grupnoj fazi elitnog natjecanja imat će Ukrajina (Dinamo Kijev), Nizozemska (PSV), Belgija (Club Brugge), Švicarska (Basel), Turska (Bešiktaš) i Rusija (prvak još nije poznat, u konkurenciji dva kola prije kraja su CSKA Moskva i Rostov).

U Rusiji je ostalo još jedno kolo do kraja, a najveći konkurent za osvajanje šampionata je CSKA Moskva koja je u današnjoj utakmici savladala Krasnodar sa 2-0, najveći konkurent moskovskog timu je Rostov koji je na drugom mjestu sa dva boda manje, dok je Zenit sebi jučer zakomplikovao situaciju i dodadno se odaljili od titule jer su remizirali protiv Lokomotiva 0-0.

U posljednjem kolu ruske Premier lgie CSK će igrati protziv Kazana, dok će Rostov gostovati ekipi Tereka.

Posljednji, 22. sudionik Lige prvaka u narednoj sezoni biće pobjednik Lige Europe, a za trofej boriti Liverpool i Sevilla.

[su_betfair_200eura]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!