NaslovnicaVijestiVelikani žele Zapatu, Atalanta traži 80 miliona eura

Velikani žele Zapatu, Atalanta traži 80 miliona eura

Raste interesovanje velikih europskih klubova za Atalantinog napadača Duvana Zapatu, koji ove sezone igra odlično, baš kao i klub iz Bergama, koji neće tek tako pustiti svog golgetera.

Napadač Atalante Duvan Zapata nalazi se na metu brojnih europskih klubova, a najozbiljniji kandidati su Juventus i Atletico Madrid. Ipak, u Bergamu cijene Kolumbijca i neće ga prodati za sumu manju od 80 miliona eura.

Atalanta priža fantastične rezultate ove sezone. U Ligi prvaka su dogurali do četvrtfinala gdje će im protivnik biti PSG, dok se u Serie A nalaze na drugom mjestu. Stoga ne čudi što su bogati europski klubovi zainteresovani za pojedine igrače crno-plavih, a u posebnom fokusu je kolumbijski napadač Duvan Zapata.

Kolumbijac je ove sezone već postigao 18 pogodaka, uz osam asistencija i jedan je od najzaslužnijih za sjajne rezultate ekipe Gian Piera Gasperinija.

Kao najozbiljniji kandidati za angažovanje snažnog napadača istakli su se Juventus i Atletico Madrid, ali su oba kluba ponudila znatno manje sume za tranfer, nego što to Atalanta očekuje.

“Stara dama” traži zamjenu za Gonzala Higuaina, ali ponuda od 30 miliona eura i ugovor Mattije Perina za Atalantu su bili uvredljivi.

Atletico je ponudio 20 miliona više, ali prema informacijama sa Apenina, Atalanta svog napadača cijeni oko 80 miliona europskih novčanica.

Da li klub iz Bergama samo želi da iskoristi trenutak i debelo zaradi na Kolumbijcu, ili je cijena svojevrsno sredstvo kojim želi da sačuva napadača za sljedeću sezonu ostaje da se vidi u narednim sedmicama.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!