NaslovnicaVijestiVeznjak iz Serije A potvrdio da prelazi u Chelsea ili Tottenham ovog...

Veznjak iz Serije A potvrdio da prelazi u Chelsea ili Tottenham ovog ljeta

Vezni igrač Palerma Franco Vazquez, koji također može igrati i u napadu, otkrio je kako će ‘100%’ napustiti klub ovog ljeta, a njegova sljedeća destinacija će biti Chelsea ili Tottenham Hotspur.

Veznjak iz Serije Franco Vazquez

Vazquez je imao sjajnu sezonu u Seriji A, postigao je osam golova i upisao sedam asistencija u 36 nastupa, te tako privukao pažnju londonskih klubova.

U Chelseaju se očekuje potpuno remont tima nakon što u klub stigne novi trener Antonio Conte, dok su Spursi u potrazi za napadačkim opcijama, te su, osim za njega, interes pokazali i za napadača Marseillea Michyja Batshuayia, te napadača AZ Alkmaara Vincenta Janssena.

27-godišnji Talijan će gotovo sigurno stići u Premier ligu, a i sam je priznao da neće ostati u Palermu ovog ljeta, te da pregovara sa Chelseajem i Tottenhamom.

“Pregovori sa Chelseajem i Tottenhamom napreduju. Međutim, moj agent brine o tome i istina je da u ovom trenutku nisam potpisao ugovor ni sa jednim klubom”, izjavio je Vazquez za talijanske medije.

“Sto posto neću igrati za Palermo sljedeće godine. Karijeru ću vjerovatno nastaviti u Premier ligi, vidjet ćemo još gdje tačno.”

Vazquez je karijeru počeo u Belgranu, prije nego što je stigao u Palermo 2012. godine, gdje je igrao svaku sezonu osim 2012/13, koju je proveo na posudbi u Rayo Vallecanu.

Nastupio je samo dva puta za talijansku reprezentaciju, ali 54 kreirane prilike u Seriji A ove sezone ukazuju na to da će biti vrlo dobro pojačanje za bilo koji od dva londonska kluba.

[su_betathome5besplatno]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!