NaslovnicaVijesti(VIDEO) Maguire je predmet ismijavanja na Twitteru zbog ovoga

(VIDEO) Maguire je predmet ismijavanja na Twitteru zbog ovoga

Uprkos odličnoj formi u Premier ligi, United je podbacio u polufinalnom duelu FA Kupa protiv Chelseaja, a jedan od najgorih pojedinaca u redovima tima Ole Gunnara Solskjaera bio je Harry Maguire, koje je nakon utakmice postao predmet ismijavanja na Twitteru.

Nogometaši Chelseaja plasirali su se u finale FA Kupa, pošto su savladali ekipu Manchester Uniteda sa 3:1. Protivnik u finalu biće im Arsenal, koji je eliminisao Manchester City. London je bolji od Manchestera u nogometu, bar ove godine u FA Kupu.

Izabranici Franka Lamparda izvojevali su pobjedu nad Manchester Unitedom i tako se plasirali u finale natjecanja. Bluesi su do pobjede došli zahvaljujući golovima Girouda i Mounta, kao i autogolom Maguirea.

Gol Girouda došao je u poslednjim trenucima prvog poluvremena i sa razlogom se smatra prekretnicom susreta. Odmah na početku drugog dijela igre mrežu je zatresao Mount, dok je Maguire loptu u svoju mrežu poslao u 75. minutu.

Maguire je nakon utakmice bio predmet ismijavanja na Twitteru, ne samo zbog autogola, već poprilično blijedog izdanja i nekih čak komičnih situacija, poput nespretnog driblinga nakon kojeg se “zakucao” u Nemanju Matića.

Naravno, ponovo se povela polemika o tome da li engleski reprezentativni stoper doveden iz Leicestera prošlog ljeta zaista vrijedi 80 miliona funti (oko 87 mil.€) koliko je plaćen, čime je postao najskuplji defanzivac u povijesti nogometa.

Treba spomenuti i da je golman Uniteda David de Gea odigrao izuzetno lošu utakmicu, a naročito loše je reagovao kod Mountovog gola.

 

Počasni gol za “Crvene vragove” postigao je Bruno Fernandes sa bijele tačke u 85. minutu susreta. Chelsea se pobjedom plasirao u finale, gdje ih čeka ekipa Arsenala.

Najnovije vijesti

Marco Reus napušta Borussiju Dortmund nakon 12 godina

0
Nakon 12 godina vjernosti, Marco Reus (34) odlučio je napustiti Borussiju Dortmund. Legendarni njemački ofenzivac neće produžiti ugovor s klubom te će od 1....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!