NaslovnicaVijestiVinicius Junior objasnio zašto je izabrao Real Madrid ispred Barcelone

Vinicius Junior objasnio zašto je izabrao Real Madrid ispred Barcelone

Ranije ove sedmice Real Madrid je potvrdio da u klub stiže 16-godišnje ‘čudo od djeteta’ Vinicius Junior iz Flamenga.

Vinicius Junior objasnio zašto je izabrao Real Madrid ispred Barcelone

Cijena transfera nije navedena, ali španjolski mediji pišu da se radi o preko 40 miliona eura, što je apsurdno za nogometaša koji je odigrao samo dvije utakmice za prvi tim Flamenga.

Ipak, Vinicius u španjolsku prijestolnicu neće preseliti do 2019. godine jer još nije punoljetan.

Igračev agent je priznao da je za njega bila zainteresovana i Barcelona, koja mu je čak ponudila i više novca od ‘kraljevskog kluba’, ali on je odbio Katalonce.

Razlog za to je, kako navodi, taj što vjeruju da Real Madrid ima bolji projekt od najvećeg rivala.

U intervjuu za Globo Esporte, njegov agent Frederico Pena je rekao: “Barcelona je financijski napravila mnogo bolju ponudu od Real Madrida.”

“Mnogi vjeruju da je cifra koju je Real Madrid platio za igrača ludost, ali nisu samo oni bili dovoljno ludi da ponude tolike novce za Viniciusa. Mnogi ljudi misle da je on donio odluku gledavši financijske strane ponuda, ali vas uvjeravam da je Real Madrid predstavio najbolji projekt.”

[su_bet365__1m_spectacular_veliki]

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!