NaslovnicaVijestiVlasnik engleskog drugoligaša ponudio savezu 800 miliona funti za kupovinu Wembleya

Vlasnik engleskog drugoligaša ponudio savezu 800 miliona funti za kupovinu Wembleya

Engleski nogometni savez je navodno u pregovorima sa vlasnikom Fulhama Shadidom Khanom oko moguće prodaje Wembleya.

Vlasnik Fulhama kupuje Wembley

Kako izvještavaju BBC, Evening Standard i The Independent, Khan, koji je također vlasnik i NFL kluba Jaksonville Jaguarsa, spreman je ponuditi čak 500 miliona funti unaprijed, odnosno 800 miliona funti ukupno za kupovinu najvećeg stadiona u Engleskoj.

Ukoliko se dogovor postigne, savez će zadržati prihode od ulaznica i drugih sadržaja u okviru stadiona, dok će Khan imati kontrolu nad imenom stadiona, te budućim sponzorskim ugovorima. U tom slučaju, Jaksonville Jaguars bi postao prvi klub u povijesti NFL-a koji bi svoje utakmice igrao u Londonu.

Oni od 2013. godine igraju jednu utakmicu godišnje na Wembleyu, a u oktobru ove godine će igrati protiv Super Bowl prvaka Philadelphije Eaglesa. Ukoliko budu igrali svaku utakmicu na Wembleyu, stadion će biti zatvoren za druge svrhe tokom NFL sezone, koja traje od augusta do decembra, dok se playoff utakmice igraju u januaru.

[su_no1forfootball]

Još uvijek nije poznato da li bi i Fulham igrao na ovom stadionu, ali sigurno je da bi reprezentacija Engleske svoje utakmice tokom navedenih mjeseci morala igrati na drugim stadionima u državi, kao što je to bio slučaj u periodu dok je građen novi Wembley, od 2000. do 2006. godine. Ove sezone na Wembleyu svoje domaće utakmice igra premierligaš Tottenham Hotspur, koji je postigao taj dogovor sa savezom sve dok traje izgradnja njihovog novog stadiona.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!