NaslovnicaVijestiVlasnik Monaca bogatiji za 400 milijuna eura

Vlasnik Monaca bogatiji za 400 milijuna eura

vlasnik monaca

Vlasnik AS Monaca, Dimitrij Ribolovljev, ovih je danas postao bogatiji za 400 milijuna eura jer je na aukciji u New Yorku prodao sliku za 400 milijuna eura. Dimitrij Ribolovljev bogati je ruski poduzetnik koji je prema Forbesovoj listi težak čak 7,3 milijarde dolara što ga stavlja na 190. mjesto liste najbogatijih ljudi svijeta.

Prije 6 godina kupio je AS Monaco i izgradio sjajnu nogometnu priču u kneževini. On je 2011. godine kupio dvije trećine vlasništva kluba i kupio hrpu talentiranih igrača i udahnuo život u posrnulog diva. Monaco je oživio, a prošla sezona bila je vrhunac. Prošle sezone AS Monaco skinuo je PSG s trona, osvojili su prvenstvo, a u Ligi prvaka došli su do polufinala.

Momčad koju je cijeli svijet obožavao gledati. Mlada talentirana momčad koja je igrala okomit nogomet došla je do polufinala gdje su ispali od Juventusa. Samo nekoliko mjeseci nakon toga momčad se ‘raspala’. Glavna zvijezda bio je 18-ogodišnji Mbappe koji je otišao u PSG za 190 milijuna eura, Bernardo Silva otišao je u City za 50 milijuna, a odmah za njih u City je otišao i Benjamin Mendy za 58 milijuna eura. Put Engleske otišao je i Bakayoko koji je pokrpao poziciju Nemanje Matića u Chelseaju.

[su_oglas]

vlasnik monaca

Slika vrijedna kao 2 Neymara

Ukupna vrijednost kupljene slike iznosila je 450,3 milijuna eura što je dvostruko više od Neymarovog transfera u PSG. Od ukupnih 450 milijuna eura – 400 je dobio vlasnik Monaca, a ostalih 50 aukcijska kuća. Zašto je ta slika toliko vrijedna da je postala najskuplja u povijesti? Riječ je o slici Leonarda Da Vincija, najpoznatijeg renesansnog umjetnika čije slike su prava rijetkost na slobodnom tržištu. Jednu takvu vlasnik Monaca, Dimitrij Ribolovljev kupio je 2013. godine za “samo” 130 milijuna eura, a četiri godine kasnije prodao ju za 400.

Riječ je o slici ‘Salvator Mundi’ ili na našem: ‘Spasitelj svijeta’ koju je Leonardo da Vinci naslikao prije 500 godina za francuskog kralja koji je htio imati portret Krista. Slika je u javnosti poznata kao i ‘muška Mona Lisa’. Zanimljivost u vezi slike je da je to jedna od 16 veficiranih slika legendarnog umjetnika te prva koja je verificirana u 21. stoljeću. Prije 50 godina ta je slika prodana za samo 60 eura jer se nije znao autor.

Navodno Dimitrij Ribolovljev u svojoj kolekciji ima još takvih umjetničkih djela velikih umjetnika jer opće je poznato kako superbogati poduzetnici ulažu u umjetnost jer je to ulaganje koje ne gubi na svojoj vrijednosti.

[su_live_koeficijenti_v2]


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!