NaslovnicaVijestiVRAĆA SE NA OTOK? Arjen Robben dobio ponudu kluba iz Premier lige!

VRAĆA SE NA OTOK? Arjen Robben dobio ponudu kluba iz Premier lige!

Kako su danas izvijestili brojni engleski mediji, Arjen Robben bi karijeru mogao nastaviti u Premier ligi, gdje je igrao već ranije u dresu Chelseaja, ali ovaj put u dresu Leicester Cityja.

Robben se vraća u Premier ligu

Iako su mnogi predviđali kako će se legendarni Nizozemac vratiti u Nizozemsku, odnosno u PSV, on po svemu sudeći još nije donio konačnu odluku. Navodno, sada je Leicester City vodeći favorit za njegovo dovođenje, a zainteresirani su još brojni klubovi iz MLS-a i kineske Superlige, kao i Benfica i Everton.

Ovaj interes ‘Lisica’ pomalo i iznenađuje, s obzirom da već imaju sjajne igrače na krilnim pozicijama, Demaraija Graya i Harveya Barnesa. Ipak, prisustvo Robbena u svlačionici svakako bi dosta pomoglo mladom timu Brendana Rodgersa.

Robben je već igrao na otoku, tri godine u Chelseaju, u periodu između 2004. i 2007. godine. Tokom tog perioda dva puta je osvajao Premier ligu, kao i jedan FA Kup. Zatim je prešao u redove Real Madrida, gdje se zadržao samo dvije godine, nakon čega je stigao u Bayern Munchen, gdje je postao jedna od najvećih legendi bavarskog kluba.

O odluci da napusti Bayern nakon deset godina rekao je: “Naravno, mnogo razmišljam o budućnosti. To je bio slučaj i prošle godine kada sam odlučio produžiti na još godinu dana. Deset godina je jako dug period. Imat ću 35 godina ovog ljeta i mislim da je ovo dobro za sve, uključujući i mene i klub. Još uvijek sam jako sretan u klubu, ali ovu odluku sam morao donijeti.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!