NaslovnicaVijestiVRAĆA SE NOGOMETU: Van Gaal ima novi klub!

VRAĆA SE NOGOMETU: Van Gaal ima novi klub!

Nizozemski stručnjak Louis Van Gaal ima novi klub! Potvrdio je to u razgovoru u televizijskoj emisiji nizozemskog RTL-a, rekavši kako je prihvatio jednu ponudu.

Posljednji posao 66-godišnjem Nizozemcu bio je u Manchester Unitedu koji je predvodio od 2014. do 2016. godine. Sa “Crvenim vragovima” osvojio je FA kup 2016.

“Dobio sam mnogo ponuda. Možda neko misli da sam arogantan kada kažem da imam mnogo ponuda, ali to je istina, izvinite. Izabrao sam jednu od njih,” rekao je Van Gaal i dodao:

“Kada neku ponudu odbijem, znaću da se moja karijera završila. Onda ću već uživati u životu sa suprugom.”

Iskusni trener je naveo da je usaglasio sve uslove saradnje, ali nije otkrio detalje novog posla. “Prihvatio sam prijedlog koji mi odgovara, inače, ne bih se složio. Mogu nešto da osvojim, osjećam to,” dodao je Van Gaal.

Nizozemac je u karijeri radio u Ajaksu, Barseloni, AZ Alkmaru, Bajernu iz Munchena, Manchester Unitedu i reprezentaciji Nizozemske.

Postao je trener Ajaxa 1991. godine. Pod njegovim vodstvom, klub je osvojio tri prvenstva, UEFA Kup i Ligu prvaka. Van Gaal je 1997. godine prešao u Barcelonu i osvojio dva naslova španjolske lige i jedan kup.

Nakon nekih nesporazuma u Barceloni, postavljen je za izbornika reprezentacije Nizozemske, ali nije uspio tim odvede na Svjetsko prvenstvo 2002. Opet je postao trener Barcelone, ali je ubrzo prešao u AZ Alkmaar. Nakon osvajanja Nizozemskog prvenstva s AZ u sezoni 2008/09, preselio se u Bayern München u srpnju 2009. U prvoj sezoni osvojio je Bundesligu i njemački kup, te stigao do finala Lige prvaka-

Van Gal je strastveni zagovornik napadačkog nogometa (tzv. Total Football, koji je najbolje predstavio Ajax). Njegovi timovi najbolje rezultate ostvaruju u drugoj ili trećoj sezoni pod njegovim vodstvom, s izuzetkom sezone 200o/10 kada je osvojio Bundesligu s Bayernom i izgubio finale Lige prvaka.

Potom se vratio na klupu reprezentacije Nizozemske, sa kojom je osvojio treće mjesto na SP 2014. u Brazilu, a posljednji posao mu je bio u Manchester Unitedu, gdje je za dvije godine osvojio tek jedan FA Kup, uprkos ogromnim ulaganjima u tim.

Tijekom nekih razdoblja svoje karijere imao je problema s medijima. Poznat je po svom otresitom stavu prema novinarima i ne dopušta “glupa” pitanja.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Marco Reus napušta Borussiju Dortmund nakon 12 godina

0
Nakon 12 godina vjernosti, Marco Reus (34) odlučio je napustiti Borussiju Dortmund. Legendarni njemački ofenzivac neće produžiti ugovor s klubom te će od 1....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!