NaslovnicaVijestiWenger: Evo zašto sam izveo Oliviera Girouda u utakmici protiv Chelseaja

Wenger: Evo zašto sam izveo Oliviera Girouda u utakmici protiv Chelseaja

Evo zašto sam izveo Oliviera Girouda u toj utakmici koju smo izgubili, rekao je Wenger poslije utakmice. Arsene Wenger je otkrio da je izveo Oliviera Girouda iz igre u utakmici protiv Chelseaja, jer je htio da promijeni stil igre svog tima.

Evo zašto sam izveo Oliviera Girouda

Francuz je morao da napravi mjesta za Gabriela u 22. minuti nakon što je Per Mertesacker dobio crveni karton zbog starta na Diega Costu.

Odluka Wengera da spoji francuske međunarodnjake nije bio popularan na Emiratesu i navijači su izviždali svog trenera.

Francuski stručnjak je svjestan nepopularnosti svoje odluke da zamijeni svog zemljaka, ali tvrdi da je to bilo potrebno da se uradi da bi tim imao šansu da osvoji barem bod u toj utakmici.

“Činjenica je da smo trebali dobiti snagu u odbrani i raditi kontranapade”, rekao je Wenger.

“To je razlog zašto sam donio tu odluku.”

“Nije slučajnost da je Leicester nakon 23 utakmice još uvijek na vrhu”, dodao je Francuz.

“Ali još uvijek je dug put do kraja. Sa današnjom utakmicom smo vrlo razočarani, ali imamo puno pozitivnosti iz našeg karaktera i duha ekipe.”

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

Olivier Giroud je francuski profesionalni nogometaš koji nastupa za Arsenal i nogometnu reprezentaciju Francuske. Prve nogometne korake je napravio u ekipi Froges, za čiju je omladinski tim nastupao od 1992. do 1999. godine. Potom prelazi u omladinski tim Grenoble.

Prvi profesionalni ugovor potpisuje za Grenoble 2005. godine. Sezonu 2007-08. je igrao na posudbi u Istresu. 2008. godine prelazi u Tours koji je nastupao u drugoj francuskoj ligi. Sa 21 postignutim pogotkom Giroud je bio najbolji strijelac lige.

1. jula 2010. godine potpisuje za Montpellier. Za novi klub je debitovao 29. jula u okviru treće runde kvalifikacija za Evropsku ligu protiv ekipe Győri. Na toj utakmici postiže svoj prvi gol za Montpellier. Prvi ligaški gol je postigao 28. augusta protiv Valenciennesa. Za Montpellier je odigrao 73 ligaške utakmice i postigao 33 pogotka.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!