NaslovnicaVijestiWesley Sneijder otkrio zašto je prešao u Galatasaray, a ne u Liverpool

Wesley Sneijder otkrio zašto je prešao u Galatasaray, a ne u Liverpool

Legendarni nizozemski nogometaš Wesley Sneijder, koji je nakon samo pola sezone provedene u Nici ove zime prešao u redove Al-Gharafe, danas je dao zanimljiv intervjuu u kojem je otkrio zašto je ranije u karijeri odbio Liverpool, te se odlučio za turski Galatasaray, kada je odlazio iz Intera 2013. godine.

Sneijder otkrio zašto je odbio Liverpool

33-godišnjak je Inter napustio nakon tri i pol godine provedene u klubu, tokom kojih je osvojio mnoštvo titula, uključujući Seriju A, Ligu prvaka, Svjetsko klupsko prvenstvo, te dva puta Kup Italije. Tog ljeta kada je napuštao Giuseppe Meazzu, za njega je interes pokazao Liverpool, ali je Nizozemac odlučio odbiti ponudu engleskog velikana jer je, kako kaže, želio osvajati titule.

“Mnogi klubovi su željeli znati kada ću napustiti Inter, a Liverpool je bio jedan od tih klubova, tako da su ljudi ostali iznenađeni jer sam izabrao Galatasaray”, rekao je Sneijder u izjavi za Liverpool Echo.

“Zašto Galatasaray, a ne Liverpool? Ja sam pobjednik, igram za nagrade, tako da sam otišao u Galatasaray jer sam mislio da ću biti prvak i osvojiti više titula nego u Liverpoolu, i kad pogledam unazad, mislim da sam napravio pravi izbor. Proveo sam lijepe godine u Turskoj.”

[su_bet_builder]

Mnogi su vjerovali kako će se Sneijder kratko zadržati u Galatasarayu, prije nego što se vrati u neki klub iz liga petice, ali to se nije desilo. On je u klubu iz Istanbula ostao sljedeće četiri i pol godine, tokom kojih je osvojio dva puta Superligu, tri puta Kup Turske, dva puta Superkup, te postigao 45 golova i podijelio 44 asistencija u ukupno 175 nastupa,  nakon čega je prošlog ljeta prešao u Nicu.

Ipak, u francuskom klubu se nije dugo zadržao, te je u pet mjeseci skupio samo osam nastupa, nakon čega su čelnici kluba raskinuti ugovor s njim. 33-godišnjak je za Al-Gharafu potpisao 9. januara ove godine, a već je postigao šest golova u samo deset nastupa.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!