NaslovnicaVijestiZANIMLJIV ODGOVOR: Evo što je Kevin-Prince Boateng rekao na pitanje 'Ronaldo ili...

ZANIMLJIV ODGOVOR: Evo što je Kevin-Prince Boateng rekao na pitanje ‘Ronaldo ili Messi’ prije tri godine!

Danas je i službeno potvrđen jedan od najzanimljivijih transfera u posljednjih nekoliko godina, a riječ je o transferu Kevin-Princea Boatenga u redove Barcelone. Veznjak, koji je u karijeri igrao i na poziciji napadača, na Camp Nou je stigao iz Sassuola na posudbu do kraja sezone.

Kevin-Prince Boateng potpisao za Barcelonu

Katalonski gigant ima opciju otkupa njegovog ugovora za osam miliona eura tokom trajanja posudbe, a talijanski klub je na službenoj stranici objavio izvješće u kojem piše: “Ovaj dogovor nastavlja sjajan odnos između Barcelone i Sassuola, koji je započeo prošlog ljeta transferom Marlona. Ponosni smo što možemo nastaviti suradnju sa jednim od najvažnijih i najprestižnijih klubova na svijetu. Želimo ti se zahvaliti Kevin-Prince Boateng na profesionalnosti koju si pokazao tokom pregovora, te u posljednjih nekoliko mjeseci.”

U intervjuu za Sky Italiju Boateng je rekao: “Žao mi je što moram napustiti Sassuolo, ali ovo je velika šansa. Želim se fokusirati samo na Barcelonu, i nadam se da ću postići gol na Santiago Bernabeuu u sljedećem El Clasicu.”

Ovaj transfer je iznenadio cijelu nogometnu javnost, a mnogi smatraju kako je Boateng stigao na Camp Nou zbog mogućnosti igranja na poziciji lažne devetke. Barcelonin jedini napadač u ovom trenutku je Luis Suarez, nakon što je klub nedavno napustio Munir El Haddadi, a slijedi im gust raspored, te će Urugvajcu bez sumnje biti potrebno odmora.

Iako je teško za očekivati kako Boateng neće dobiti veliki broj prilika, barem će dobiti priliku trenirati i igrati zajedno sa Lionelom Messijem. On je 2016. godine dao jedinstven odgovor na pitanje o tome tko je po njegovom mišljenju bolji, Argentinac ili Cristiano Ronaldo. Naime, rekao je: “Cristiano, on ima sve. Može pucati desnom nogom, lijevom nogom, dobar je u zraku, brz je”, nakon čega je dodao: “To je slučaj na ovoj planeti, tu je najbolji Cristiano Ronaldo. Lionel Messi nije čovjek, on je iz druge galaksije.”

Najnovije vijesti

Dok su igrači Reala slavili prolazak u polufinale, pogledajte što je...

0
Nakon što je Real Madrid eliminirao Manchester City i osigurao svoje mjesto u polufinalu Lige prvaka, veliko slavlje je eruptiralo među igračima. U uzvratnoj...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!