NaslovnicaVijestiZANIMLJIV RAZLOG: Evo zbog čega čelnici Manchester Uniteda ne žele dati otkaz...

ZANIMLJIV RAZLOG: Evo zbog čega čelnici Manchester Uniteda ne žele dati otkaz Joseu Mourinhu!

Manchester Unitedov niz bez pobjede se nastavio i u utorak navečer. Tri dana nakon što su izgubili protiv West Hama, tim Josea Mourinha je odigrao tek 0-0 protiv Valencije na Old Traffordu, u okviru drugog kola grupne faze Lige prvaka.

Mourinho neće dobiti otkaz

Iako je potrošio preko 380 miliona funti na nova pojačanja otkako je zamijenio Louisa van Gaala 2016. godine, Mourinho je nakon utakmice protiv ‘Šišmiša’ izjavio kako njegovi igrači nemaju dovoljno dobar tehnički kvalitet. Rekao je: “Igrači su pokušali, više su se trudili na ovoj utakmici. Pokušali smo igrati, ali u nekim ključnim periodima igre nismo imali tehnički kvalitet da započnemo napade iz zadnje linije.”

[su_bet365_100bonus]

Portugalski stručnjak je pod velikim pritiskom u posljednje vrijeme, te su se pojavile špekulacije kako bi uskoro mogao dobiti i otkaz. Međutim, kako piše ESPN, njegov posao je siguran, iako ‘Crveni vragovi’ nisu slavili na domaćem terenu još od prve utakmice u sezoni. Naime, glavni razlog za to je što vlasnici kluba, porodica Glazers svjeruje kako Mourinho može smiriti i preokrenuti situaciju u nastavku sezone.

Ubrzo se bliži reprezentativna pauza, te bi to možda bila i idealna prilika za promjenu trenera, ali ESPN navodi da do toga neće doći, barem ne za sada. Vlasnici kluba su u svakodnevnom kontaktu sa izvršnim potpredsjednikom Edom Woodwardom, te su donijeli odluku kako će zadržati reputaciju davanja vremena trenerima da poprave loše stanje. Pored toga, vjeruju kako će Mourinho zahvaljujući svojoj reputaciji provesti tim kroz ove teške trenutke.

S druge strane, bivši defanzivac Uniteda Rio Ferdinand mišljenja je kako Mourinho zapravo i želi dobiti otkaz. On je u intervjuu za BT Sport rekao: “Čini mi se kako zapravo on želi dobiti otkaz zbog pojedinih odluka i izjava u posljednje vrijeme. Tim mu je izgubio 3-1 i svi su vidjeli kako stav igrača i intenzitet igre nisu bili na nivou, ali on je rekao kako to nije problem za njega. Ne znam koju utakmicu je gledao.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Thiago Silva napušta Chelsea

0
Thiago Silva (39), brazilski branič, napustit će Chelsea na kraju tekuće sezone nakon četiri godine u klubu iz zapadnog Londona. Engleski prvoligaš objavio je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!