NaslovnicaVijestiZANIMLJIV RAZLOG: Evo zbog čega je Klopp poručio čelnicima Liverpoola da odustanu...

ZANIMLJIV RAZLOG: Evo zbog čega je Klopp poručio čelnicima Liverpoola da odustanu od dovođenja Pulišića!

Danas je i službeno potvrđen prvi ozbiljniji transfer od otvaranja zimskog prelaznog roka, a riječ je o odlasku zvijezde Borussije Dortmund Christiana Pulišića u Chelsea za čak 64 miliona eura. Ipak, reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država će do kraja sezone ostati u njemačkom velikanu na posudbi.

Chelsea doveo Christiana Pulišića

‘Plavci’ su tako pobijedili u utrci za njegov potpis ispred velikog rivala iz Premier lige, Liverpoola, sa kojim se 20-godišnjak često povezivao u posljednjih nekoliko mjeseci. Naime, Pulišić je igrao u mlađim selekcijama u vrijeme kada je Klopp trenirao Dortmund, a iako je njemački stručnjak imao želju dovesti ga na Anfield, odustao je od toga, i to zbog zanimljivog razloga.

Naime, Bleacher Report izvještava kako je Klopp poručio upravi da odustanu od tog transfera, s obzirom da za Pulišića trenutno ne bi bilo mjesta u vrhu napada, gdje briljiraju Mohamed Salah, Sadio Mane i Roberto Firmino, dok je sjajne nastupe počeo pružati i novi krilni igrač Xherdan Shaqiri. Iako se povukao iz te utrke, Klopp je uvjeren kako je Chelsea dobio igrača koji će se brzo prilagoditi na zahtjeve Premier lige. Rekao je: “Pulišić je zaista dobar igrač i dobar ulov Chelseaja. Znam ga dugo vremena i pratio sam njegov razvoj, on je jako dobro pojačanje. Dortmund je također dobro prošao s obzirom da ga mogu zadržati do ljeta.”

Klopp je također pohvalio i formu Roberta Firmina, koji je postigao hat-trick na utakmici protiv Arsenala prošle subote, kada su ‘Redsi’ slavili visokim rezultatom 5-0: “Dobra stvar je što je postigao tri gola, to je jako važno za njega, zaslužio je. On je jako, jako važan igrač za nas. Igra sve vrijeme, ne bi to bio slučaj da nije toliko utjecajan. Radi naporno i učestvuje u svemu.”

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!