NaslovnicaVijestiZapanjujuće brojke: SP u Rusiji pratilo pola planete!

Zapanjujuće brojke: SP u Rusiji pratilo pola planete!

FIFA je objelodanila podatke o TV gledanosti SP u Rusiji ove godine, koje je osvojila Francuska pobjedom nad Hrvatskom u finalu.

SP u Rusiji

Finale nogometnog svjetskog prvenstva u Rusiji između Francuske i Hrvatske preko TV prijenosa izravno je promatralo 1,12 milijardi gledatelja, što je za oko pet posto manje u odnosu na prošlo SP prije četiri godine u Brazilu, dok je cijeli Mundijal pratilo je 3,576 milijardi ljudi, javila je Međunarodna nogometna federacija FIFA.

“Broj gledatelja koji su prosmatrali SP najmanje jednu minuti preko TV-a u svojim domovima iznosi 3,262 milijarde, oko 309,7 milijuna ljudi prenose nije gledalo u svojim domovima, već na na različitim platformama u javnim prostorima”, javila je je FIFA.

Finalnu utakmicu između Francuske i Hrvatske (4:2) u TV prijenosu kod kuće je gledalo 884,37 milijuna ljudi, dok je 231,82 milijuna gledatelja finale promatralo drugdje.

U poređenju sa SP 2014. finalnu utakmicu uživo je gledalo 5,1 posto manje ljudi, a polufinalne obračune 15,5 posto manje. Veću gledanosti zabilježile su utakmice grupne faze, nego utakmice osmine finala.

Francuska se pobjedom nad Hrvatskom u finalu (4:2) okitila naslovom svjetskog prvaka po drugi put u svojoj povijesti (prvi put 1998. na svom terenu). Sljedeće Svjetsko prvenstvo (2022. godine) će se održati u Kataru, i to po prvi put u zimskom periodu – finale će biti održano 18. prosinca, tjedan dana uoči Božića.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!