NaslovnicaVijestiZAPOČELI PREGOVORI: Inter krade Chelseaju jednog od najtalentiranijih veznjaka na svijetu!

ZAPOČELI PREGOVORI: Inter krade Chelseaju jednog od najtalentiranijih veznjaka na svijetu!

Prema pisanju talijanskih medija, Inter na sve načine pokušava dovesti mladog veznjaka Cagliarija Nicolu Barellu, koji je također na radaru Chelseaja. Prema jučerašnjim izvještajima, trener ‘Plavaca’ Maurizio Sarri je poručio upravi londonskog kluba da mu do kraja ovog zimskog prelaznog roka dovedu upravo sunarodnjaka Barellu, te napadača Paris Saint-Germaina Edinsona Cavanija.

Inter želi Nicolu Barellu

Navodno, spremni su izdvojiti oko 40 miliona funti za talentiranog veznjaka, koji sljedećeg mjeseca puni 22 godine. U slučaju da ga zaista uspiju dovesti, talijanski reprezentativac bi ostao u Cagliariju do kraja sezone na posudbi, kao što je to bio slučaj i sa Christianom Pulišićem, čiji dolazak na Stamford Bridge je potvrđen prije nekoliko dana.

Ipak, kako pišu novine Corriere dello Sport, predstavnici Intera su se uključili u ovu utrku, te su već stupili u kontakt sa čelnicima Cagliarija. Iako Nerazzurri ne žele platiti 45 miliona eura, koliko u Cagliariju traže za svog dragulja, navodno na druge načine pokušavaju dogovoriti njegov transfer. U izvješću piše kako su spremni ponuditi dva igrača i novac u njegovu zamjenu, kako bi nadmašili ponudu Chelseaja, a jedan od tih igrača je Alessandro Bastoni. Cagliari već duže vrijeme pokazuje interes za 19-godišnjaka, dok bi mogao biti ponuđen i Gabriel Barbosa, koji trenutno igra na posudbi u Santosu.

Ipak, nisu pod pritiskom da prodaju Barellu ovog mjeseca. On je ključni igrač tima, a čak je bio i kapiten u nekoliko navrata ove sezone. 21-godišnjak sa talijanskim klubom ima ugovor do ljeta 2022. godine, a od početka sezone propustio je samo jednu utakmicu, i to zbog povrede. Sarri je vrlo dobro upoznat s njegovim kvalitetama, a osim njega interes je pokazivao i za još jednu zvijezdu iz Serije A, a riječ je o Gonzalu Higuainu, kojeg je ranije trenirao u Napoliju.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!