NaslovnicaVijesti"Želio sam napustiti nogomet, svi su mi govorili da neću uspjeti"

“Želio sam napustiti nogomet, svi su mi govorili da neću uspjeti”

Krilni igrač Napolija Lorenzo Insigne otkrio je kako je bio na korak od prestanka bavljenja nogometom na početku karijere.

Zvijezda Napolija željela napustiti nogomet

26-godišnjak je trenutno jedan od ključnih igrača tima iz Napulja te talijanske reprezentacije, za koju je skupio 19 nastupa.

U izjavi za Football Italiju on je priznao kako je razmišljao o odustajanju od nogometa zbog bizarnog razloga.

“Govorili su mi da sam talentiran, ali i da sam prenizak za nogometaša. U jednom trenutku sam želio napustiti nogomet, svi treneri su mi govorili istu stvar i pomislio sam da je uzaludno baviti se nečim za šta nemam predispozicije.”

[su_no1forfootball]

“Međutim, nakon toga sam imao probu u Napoliju i sve je prošlo dobro.”

Otkako je stigao u Napoli prije deset godina, Insigne se izborio kroz omladinske selekcije Napolitanaca, a za prvi tim je debitovao 2009. godine.

Pravi preokret u njegovoj karijeri se desio u sezoni 2011/12 kada je impresionirao u Pescari na posudbi, gdje je u ukupno 38 nastupa postigao čak 20 golova.

Već sljedeće sezone je dobio svoje mjesto u početnih 11 Napolija, te je za klub odigrao ukupno 223 utakmice i postigao 53 gola.

Prije nekoliko dana je priznao da je za njega u ljetnom prelaznom roku interes pokazala Barcelona, te da je sretan što je ostao u Italiji.

[su_bonus]

[touchcarousel id='2']

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!