NaslovnicaVijestiZidane objasnio kakav je status Courtoisa i Balea u Realu

Zidane objasnio kakav je status Courtoisa i Balea u Realu

Trener Real Madrida Zinedine Zidane objasnio je kakav je status Courtoisa i Balea u “kraljevskom klubu”, s obzirom na to da su sve češće glasine da bi mogli napustiti Santiago Bernabeu.

status Courtoisa i Balea

U poslednje vreme se mnogo spekuliše o budućnosti velškog nogometaša u redovima Madriđana, koji su navodno i te kako voljni da ga prodaju. Međutim, za sada nema zainteresovanih klubova za takav aranžman, pa postoji mogućnost da on ode negdje na posudbu.

“Imamo 25 igrača u ovom trenutku, pa ako dovedemo nekog novog, neko će morati da ode”, rekao je Zidane kada je upitan o budućnosti svojih igrača, posebno Balea.

Pored Balea, predmet spekulacija su i golmani “kraljevskog kluba” Keylor Navas i Thibaut Courtois, a Zidane je imao nešto konkretniji odgovor što se tiče njih.

“Courtois je spreman da se vrati, trenira i u konkurenciji je za utakmice. Ne mogu da vam kažem da li će biti starter ili ne, da li će igrati na narednih pet utakmica, ali će na ljeto situacija biti jasnija, vidjećemo šta će se desiti. Svi naši golmani imaju ugovore, ali će sve biti jasnije ako sada nije dovoljno. Ono što ja želim da se desi možda se ne desi svaki put“, istakao je Zidane.

Nogometaši Reala remizirali su večeras na gostovanju Getafeu (0:0), te se i dalje nalaze na 3. mjestu, ali sa uvećanim zaostatkom za drugoplasiranim Atleticom, koji sada ima 6 bodova više. U idućem kolu gostuju posljednjeplasiranom Rayo Vallecanu.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!