NaslovnicaVijestiZvijezda Barcelone na radaru Liverpoola: Jurgen Klopp pronašao zamjenu za Emrea Cana!

Zvijezda Barcelone na radaru Liverpoola: Jurgen Klopp pronašao zamjenu za Emrea Cana!

Trener Liverpoola Jurgen Klopp poručio je čelnicima kluba da pošalju ponudu za veznog igrača Barcelone i hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića, otkrili su danas mnogi španjolski mediji.

Klopp želi Rakitića

‘Redsi’ su ove zime ostali bez jednog od najboljih igrača, Philippea Coutinha, koji je stigao na Camp Nou nakon više od šest mjeseci špekulacija o njegovoj budućnosti. Pored toga, klub će po svemu sudeći na kraju sezone napustiti i Emre Can, kojem ističe ugovor, a već je navodno sve dogovorio sa talijanskim prvakom Juventusom.

Ipak, pozitivna stvar za navijače Liverpoola je ta da sljedećeg ljeta na Anfield stiže zvijezda RB Leipziga i gvinejski reprezentativac Naby Keita, koji će koštati čak 65 miliona eura. Međutim, Klopp smatra kako on neće biti dovoljan za veći uspjeh sljedeće sezone, te mu je potreban još jedan vrhunski veznjak, a Ivan Rakitić mu je opcija broj jedan.

[su_champions_league]

Raketa je svjestan da možda igra i posljednju sezonu u dresu Blaugrane, s obzirom da su prema pisanjima brazilskih medija Katalonci već sve dogovorili sa Gremijom oko transfera mladog brazilskog veznjaka Arthura, u kojem vide idealnu zamjenu za 29-godišnjaka.

Ivan ima ugovor sa Barcelonom do ljeta 2021. godine, što znači da ga Barcelona zasigurno neće pustiti za malu cifru, baš kao što to Liverpool nije učinio kod transfera Coutinha. Otkako je stigao u klub u ljeto 2014. godine iz Seville za samo 18 miliona eura, Rakitić je u dresu Barce odigrao ukupno 201 utakmicu, postigao 29 golova i podijelio 27 asistencija, te je osvojio mnoštvo titula, uključujući dvije La Lige, tri Kupa Kralja, te jednu Ligu prvaka.

Njegov tim je u nedjelju slavio u derbiju 27. kola La Lige protiv drugoplasiranog Atletico Madrida rezultatom 1-0, te sada imaju osam bodova prednosti na tabeli. S druge strane, Redsi su treći u Premier ligi sa 60 osvojenih bodova nakon 29 odigranih kola, te za drugoplasiranim Manchester Unitedom zaostaju samo dva boda. Ubjedljivo vodeći na tabeli je Guardiolin Manchester Cityj, koji je osvojio čak 78 bodova, 16 više od ‘Crvenih vragova’.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!