NaslovnicaVijestiZVIJEZDA BUNDESLIGE PRIZNALA: Istina je, postigao sam dogovor sa Borussijom Dortmund!

ZVIJEZDA BUNDESLIGE PRIZNALA: Istina je, postigao sam dogovor sa Borussijom Dortmund!

Zvijezda Borussije Monchengladbach i jedan od najboljih igrača u Bundesligi Thorgan Hazard potvrdio je kako bi u ljetnom prelaznom roku mogao otići u Borussiju Dortmund, sa kojom je postigao dogovor.

Thorgan Hazard odlazi u Borussiju Dortmund

On je izjavio kako je preostalo da klubovi dogovore cijenu transfera, a također je dodao kako nikad nije pregovarao sa Liverpoolom, iako su ga mediji dosta puta povezivali sa dolaskom na Anfield.

Rekao je: “Postigao sam dogovor sa Borussijom Dortmund, održali smo pregovore. Sada je preostalo da se klubovi dogovore, a za to će trebati vremena.”

26-godišnjak u Monchengladbach stigao 2014. godine upravo iz Premier lige, odnosno iz Chelseaja, prvobitno na posudbu, a zatim je njemački klub otkupio njegov ugovor u zimskom prelaznom roku za osam miliona eura. Od tada je na ukupno 179 nastupa u svim takmičenjima postigao 45 golova i podijelio 43 asistencije, a posebno briljira ove sezone, u kojoj je na 30 nastupa u ligi postigao devet golova i podijelio 10 asistencija.

Thorgan može igrati na skoro svim pozicijama iza napadača, a najbolja izdanja je imao na poziciji desnog krila. U Dortmund bi trebao doći kao zamjena za Christiana Pulišića, čiji transfer u Chelseaja je već dogovoren početkom godine.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!