NaslovnicaVijestiZvijezda Chelseaja priznala kako bi mogla napustiti klub nakon Svjetskog prvenstva

Zvijezda Chelseaja priznala kako bi mogla napustiti klub nakon Svjetskog prvenstva

Iza Chelseaja je vrlo razočaravajuća sezona u kojoj, unatoč osvajanju FA Kupa u subotu pobjedom protiv Manchester Uniteda (1-0), nisu uspjeli završiti u top četiri u Premier ligi, te izboriti nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Courtois napušta Chelsea

Prema pisanju engleskih medija, igranje u Ligi prvaka sljedeće sezone bio je uslov za ostanak brojnih zvijezda na Stamford Bridgeu, uključujući Edena Hazarda i Thibauta Courtoisa, koji bi mogli napustiti klub.

Belgijski golman je u intervjuu za Mirror priznao kako će njegova budućnost biti poznata nakon predstojećeg Svjetskog prvenstva: “Kao što sam rekao u intervjuima posljednjih tjedana i mjeseci, vidjet ćemo nakon Svjetskog prvenstva da li ću i dalje biti Chelseajev igrač. Vidjet ćemo što se dogoditi nakon Svjetskog prvenstva.”

On se već dugo vremena povezuje sa prelaskom u redove Real Madrida, baš kao i njegov suigrač Eden Hazard, a priznaje kako Chelsea mora potrošiti dosta novca kako bi se borio za titulu sljedeće sezone.

[su_no1forfootball]

“Da, smatram da su nam potrebna velika pojačanja, posebno zbog toga što se City i United također pojačavaju. Ukoliko se želimo boriti za titulu, trebamo činiti isto što i oni. Mislim da je transfer tržište prilično ludo. U današnje vrijeme plaćate po 80 miliona funti za defanzivca, to su lude cifre. Vidjet ćemo što će se dogoditi i siguran sam da će uprava učiniti ono što je potrebno.”

Courtois je dodao i kako je zadovoljan svojim nastupom na Wembleyu u finalu FA Kupa: “Zadovoljan sam jer smo osvojili trofej. Mislim da je osvajanje trofeja ono što je bitno u nogometu, a FA Kup je bitan trofej. Vrlo sam sretan zbog ovoga, ali očito da je neigranje u Ligi prvaka nešto čemu se nismo nadali, ali moramo nastaviti raditi naporno i sljedeće sezone i pokušati osvojiti još trofeja. Nakon dosta uspona i padova, osvajanje trofeja je dobar način da završimo sezonu.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!