NaslovnicaVijestiZVIJEZDA LIVERPOOLA PRIZNALA: Bio sam vrlo blizu odlaska u Tottenham Hotspur!

ZVIJEZDA LIVERPOOLA PRIZNALA: Bio sam vrlo blizu odlaska u Tottenham Hotspur!

Zvijezda i veznjak Liverpoola Georginio Wijnaldum otkrio je kakav je razgovor imao sa trenerom Tottenham Hotspura Mauricijom Pochettinom prije nego što je potpisao za Liverpool prije dvije godine.

Wijnaldum bio na korak od odlaska u Tottenham

Nizozemski reprezentativac, koji je nedavno imenovan četvrtim kapitenom ‘Redsa’, priznao je kako je bio jako blizu dolaska u Tottenham prije nego što je Liverpool poslao ponudu za njega 2016. godine.

[su_bet365_koeficijenti]

27-godišnjak je pod vodstvom Jurgena Kloppa postao jedan od najboljih igrača kluba, a izjavio je kako njegov bivši klub Newcastle United nije uspio postići dogovor sa Spursima oko mogućeg transfera. On je u jučerašnjem intervjuu rekao: “Imao sam dug razgovor sa Pochettinom, ali nismo postigli dogovor. Ne samo ja, već ni Newcastle nije uspio postići dogovor sa Tottenhamom. Prilikom razgovora sa Jurgenom Kloppom, on mi je dao mnogo samopouzdanja i rekao je da mu se sviđa moj način igre. Ovo je jedan od najvećih klubova na svijetu, sretan sam što sam došao ovdje.”

Nakon što je impresionirao u rodnoj zemlji nastupajući u dresu velikana kao što su Feyenoord i PSV, Wijnaldum je nastavio sa sjajnim nastupima i za Newcastle. Iako se na St James Parku zadržao samo jednu sezonu, postigao je 11 golova igrajući na brojnim pozicijama u veznom redu.

Otkako je stigao na Anfield, Klopp ga je počeo koristiti na nešto povučenijoj poziciji u veznom redu, a Nizozemac mu je zahvalan jer mu je pomogao da napreduje u posljednjih nekoliko godina. Rekao je: “Prije nego što sam potpisao za Liverpool igrao sam za Newcastle na poziciji desetke, uvijek sam bio u napadu, nisam imao posla u obrani. U Liverpoolu sam naučio igrati na brojnim pozicijama u veznom redu i postao sam kompletniji veznjak. Mnogo je lakše naučiti nove stvari kada igrate češće, a također je lakše i treneru ukoliko ima igrače koje može koristiti na različitim pozicijama.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!