NaslovnicaVijestiZVIJEZDA NAPOLIJA PRIZNALA: De Laurentiis je tražio popust za mene jer sam...

ZVIJEZDA NAPOLIJA PRIZNALA: De Laurentiis je tražio popust za mene jer sam bio deset centimetara niži nego što je pročitao na internetu!

Zvijezda Napolija i jedan od najboljih centralnih defanzivaca na svijetu, Kalidou Koulibaly, priznao je kako je predsjednik napuljskog kluba Aurelio De Laurentiis tražio popust prilikom njegovog dovođenja zbog nevjerovatnog razloga.

Laurentiis tražio popust za Koulibalyja

26-godišnjak je na San Paolo stadion stigao iz belgijskog velikana Genka u ljeto 2014. godine za cifru od osam miliona eura.

Od tada je u dresu Napolija nastupio u ukupno 164 utakmice u svim takmičenjima, te se razvio u, po mišljenju mnogih, najboljeg igrača na svojoj poziciji u Seriji A. Međutim, prilikom njegovog transfera u Italiju, Senegalac priznaje kako se mnogo toga događalo. Naime, dva puta je spuštao slušalicu tadašnjem treneru Napolitanaca Rafaelu Benitezu, jer je mislio da ga netko zeza. Ipak, transfer je dogovoren, a nakon što je stigao u Napulj, predsjednik kluba Aurelio De Laurentiis bijesno je reagovao kada je saznao da je deset centimetara niži nego što je pročitao na internetu.

On je u intervjuu za So Foot rekao: “Kada me je Rafael Benitez zvao, spustio sam mu slušalicu, i to dva puta. Mislio sam da se netko šali sa mnom. Zatim je predsjednik De Laurentiis tražio popust jer je mislio da sam deset centimetara niži nego što je pročitao na internetu.”

[su_no1forfootball]

“Benitez mi je održao zanimljivu lekciju sa čašama i viljuškama, te mi objasnio kako bih se trebao kretati. U tih 15 minuta sam dosta toga naučio. Kada je u pitanju Sarri, u početku nije vjerovao u mene, tražio sam da odem iz kluba. Međutim, ostali u klubu su se žalili i počeo mi je davati priliku, nakon čega nisam napuštao početnih 11 čak ni kad sam bio umoran. Sarri mi je pokazao novi način gledanja na nogomet, neki od treninga na kojima smo igrali svi u istom timu, bez protivnika su bili ludi.”

Sarri je nedavno napustio klupu Napolija, te je na njegovo mjesto stigao legendarni talijanski trener Carlo Ancelotti. Jedan od glavnih zadataka koji su pred njim je zadržavanje najvećih zvijezda, uključujući upravo i Koulibalyja, koji se već dugo vremena povezuje sa prelaskom u Chelsea.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!