NaslovnicaVijestiZvijezda napušta Barcelonu u januaru, Valverde već pronašao zamjenu

Zvijezda napušta Barcelonu u januaru, Valverde već pronašao zamjenu

Već duže vremena zvijezda Barcelone Javier Mascherano se povezuje sa odlaskom sa Camp Noua, a prema pisanju španjolskih medija, poznat je i klub u kojem će Argentinac nastaviti karijeru.

Mascherano napušta Barcelonu

Navodno, u pitanju je kineski Hebei China Fortune, a cijena transfera još uvijek nije dogovorena.

Ukoliko se ovaj transfer obistini sljedećeg mjeseca, 33-godišnjak će tako napustiti Barcu, u koju je stigao prije sedam godina iz Liverpoola i u čijem dresu je ostavio dubok trag, nastupivši u čak 332 utakmice, te osvojivši mnoštvo trofeja, uključujući četiri La Lige, te dvije Lige prvaka.

U sedam godina provedenih na Camp Nouu, Mascherano je stasao u jednog od najboljih igrača na poziciji centralnog defanzivca, koja mu nije bila primarna do dolaska u katalonski klub. On je i sam nedavno priznao kako se bliži njegov kraj u Blaugrani, a s obzirom da je Samuel Umtiti trenutno povrijeđen, trener Barcelone Ernesto Valverde će tako na raspolaganju za tu poziciju imati samo Gerarda Piquea i Thomasa Vermaelena.

Ipak, poznato je i kojeg igrača planiraju dovesti kao Mascheranovu zamjenu. U pitanju je navodno defanzivac Palmeirasa i kolumbijski reprezentativac Yerry Mina, koji se i proteklog ljeta povezivao sa dolaskom. Transfer će biti potvrđen nakon odlaska Javiera Mascherana, a 23-godišnjak će koštati oko devet miliona eura.

Pored njega, u klub bi ove zime moglo doći još nekoliko pojačanja. Prije svih, zvijezda Liverpoola Philippe Coutinho, te zvijezda Atletico Madrida Antoine Griezmann.

Direktor Barcelone Guillermo Amor danas je potvrdio kako je njegov klub u kontaktu sa Griezmannovim predstavnicima, te da ne isključuje ništa.

“Ukoliko se Bartomeu (predsjednik kluba) sa stao sa Griezmannovom obitelji kao što to kažu novine, to je možda i istina”, rekao je Amor u današnjoj izjavi, te nastavio: “Međutim, još ništa ne znam zasigurno. Špekulacije su neizbježne u nogometnom svijetu, u Griezmannovom slučaju postoji mnogo ljudi sa kojima razgovaramo, naša je obaveza biti u kontaktu sa igračima.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!