NaslovnicaVijestiZvijezda PSG-a potvrdila: Mogao bih otići na kraju sezone!

Zvijezda PSG-a potvrdila: Mogao bih otići na kraju sezone!

Krilni igrač Paris Saint-Germaina i reprezentativac Argentine Angel Di Maria priznao je kako bi mogao napustiti klub ovog ljeta.

Di Maria napušta PSG

Otkako je stigao na Park prinčeva iz Manchester Uniteda 2015. godine za 63 miliona eura, 30-godišnjak se smatra jednim od ključnih igrača Parižana, ali prošlog ljeta je dobio veliku konkurenciju dolaskom Neymara i Kyliana Mbappea.

On se već duže vrijeme povezuje sa prelaskom u Juventus, dok je u prošlom ljetnom prelaznom roku za njega interes pokazivala i Barcelona.

U današnjem intervjuu za France Football magazin priznao kako postoji šansa da napusti klub ovog ljeta: “Nogomet je čudna igra. Sretan sam ovdje, ali klub mora dovesti nove igrače, i kako bi uradio to, neki moraju otići. To nije moja odluka, već sve zavisi od kluba. U ovom trenutku sam miran. Mi igrači moramo nastaviti raditi naporno, a klub i navijači moraju ostati strpljivi. Najvažnije je da klub nastavi dovoditi sjajne igrače koji žele osvajati trofeje i koji imaju iskustva, a ostalo će doći samo od sebe.”

[su_no1forfootball]

Uprkos dolasku Neymara i Mbappea, Di Maria iza sebe ima najučinkovitiju sezonu u svojoj karijeri kada je u pitanju broj postignutih golova. U 42 nastupa u svim takmičenjima, mrežu protivničkog gola je pogodio 21 put. Pored toga, u francuskom prvenstvu i Ligi prvaka imao je i sedam asistencija, a njegov tim je ove sezone osvojio Liga kup i prvenstvo, te im još preostaje finale Kupa Francuske protiv Les Herbiersa, koje se igra u utorak.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!